Türkiye’ yi Truva Savaşları Tanıtacak
 

Dünyanın ünlü sinema devlerinden Warner Bros’ un mitolojide geçen Truva Savaşları’ ndan esinlenerek çektiği ’ Troy ’ filmi, Türkiye’ nin tanıtımı için de önemli bir fırsat olacak. Kültür Ve Turizm Bakanlığı, filmin tanıtım kampanyalarında ’ Truva Savaşları’ nın geçtiği Türkiye’ nin de tanıtılması için Warner Bros ile işbirliği yapacak. Mitolojideki ’ Truvalı Helen’ in öyküsünden yola çıkılan ve ünkü aktör Brad Pitt’ in mitolojide ölümsüzlüğe ulaşan Yunan tanrısı Achilles’ i canlandırdığı ’ Troy ’, 10 Mayıs’ ta ABD’ de gösterime girecek.

10 MAYIS’TA GÖSTERİME GİRİYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın Warner Bros ile birlikte yürüteceği ortak tanıtım kampanyası kapsamında, mayıs ayında Conde Nast, Travel and Leisure gibi ABD’ nin dev tirajlı dergilerinde Truva ile ilgili bilgi ve fotoğrafların yer alacağı Türkiye ekleri yayınlanacak. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın 19 Nisan’ da ABD’ de başlatacağı açık hava afiş kampanyasında, telefon kulübeleri ve şehir otobüslerinin üzerinde Truva atının resimlerine yer verilecek. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı New York Ataşeliği kanalıyla Warner Bros şirketi yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, 30 Nisan’ da New York Times ve Chicago Tribune gazetelerine tam sayfa, Washington Post gazetesinin Express gazetesine 4 kez yarım sayfa, 12 Mayıs’ ta Times Out dergisine tam sayfa ilan verilerek ortak bir kampanya gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

ÖDÜLÜ TÜRKİYE TATİLİ OLACAK
Kampanya kapsamında yapılacak çekilişlerde kazanacak 10 talihliye, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Truva bölgesini de içine alan Türkiye tatilleri ödül olarak verilecek. Reklamların 270 bin dolar tutarındaki maliyeti, Warner Bros tarafından karşılanacak. Wolfgang Peterson’un yöneteceği ve ’ Truva Savaşları ’ nı anlatan filmde, Brad Pitt ile birlikte Orlonda Bloom ve Sean Bean de rol alıyor.



KAYNAK: Sabah 16 Nisan 2004

 
Süper Teyze 147
İki baba dertleşiyorlardı : - Oğlum üniversite çağına geldi ama kendisine meslek seçme konusunda hala kararsız . Tahminleri var ama bir türlü doğruyu bulamıyor. Diğer baba gevrek gevrek gülere devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.