‘Aida’ festivale davet ediyor
 

Aida’ operasının kostümleriyle yürüyüş yapan figüranlar, Antalyalıları bu yıl 12’ncisi düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’ne davet ettiler.

Serik İlçesi’ndeki antik Aspendos Tiyatrosu’nda düzenlenen festivalin en çok sahnelenen eserlerinden ‘Aida’nın kostümlerini giyen figüranlar, Antalya Müzesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Eski Mısır döneminin karakterlerini canlandıran figüranların yürüyüşüne Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu da marşlarla eşlik etti.

Devlet Opera ve Balesi’nin gösterimlerinde rol alan çocukların da renkli kostümlerle eşlik ettiği figüranlar, halkı selamlarken Devlet Opera ve Balesi çalışanları vatandaşlara festival programını dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan ve Antalyalılar’ın büyük ilgi gösterdiği yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’nın önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı, yaptığı açıklamada, bu yıl tanıtıma ağırlık verdiklerini kaydetti.

Antalyalı sanatseverleri, festivale, kortejle davet ettiklerini belirten Buharalı, halkın korteje büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. 
Kaynak:Ntvmsnbc 9 Haziran 2005
   
  

 
Süper Teyze 422
 Göksu, sınıf arkadaşlarından Ada’yı,cumartesi günkü doğumgününe davet etti. Ada : - Annem izin verirse gelirim ama adresini bilmiyorum, dedi. Göksu anlattı : - Çok kolay ! Manolya Sokak 33  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.