Sondaj kuyuları derin su yaşamı için tehlikeli
 

Birleşmiş Milletler’in hazırladığı bir rapor, sondaj kuyularının başta kanser birçok hastalığın tedavisinde kullanılan derin su canlılarını tehlikeye atabileceğini savunuyor.

Sondaj teknolojisindeki gelişmeler derin sularda araştırma yapılmasını kolaylaştırdı. Ancak, derin sularda yapılan sondajlar bu ortamlarda yaşayan canlılar için tehlike oluşturuyor. Bilim insanları, derin sularda yaşayan canlıların ilaç yapımında son derece değerli birer hammadde olduğunu vurguluyor. Birleşmiş Milletler, derin sularda sondaj yapılmasını denetleyecek uluslararası kuralların konulmasını istiyor.

Birleşmiş Milletler’in hazırlattığı rapor derin su canlılarının korunması için uluslararası sularda deniz tabanlarının kontrollü olarak delinmesini öneriyor. Rapor, hukuki altyapının bilimsel gelişme ve ekonomik faaliyetin gerisinde kaldığını vurguluyor. Derin sularda son derece zengin bir ekosistem olduğunu belirten rapor, doğru sondaj tekniklerinin uygulanmaması durumunda canlıların yok olabileceğinin altını çiziyor.

Bilim insanları, derin su ortamlarında yetişen canlılarının birçok hastalığa karşı ilaç yapımında kullanılabileceğini gösteren araştırmalar yapıyor. Derin su canlılarından özellikle kanser ve antibiyotik ilaçların yapımında yararlanılacak. Rapor, bilim için değerli bu ekosistemin uluslararası denetiminin BM’de bulunmasını tavsiye ediyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 10 Haziran 2005

 
Süper Teyze 72
Ahmet o gün karne almıştı. Akşam babasını kapıda karşıladı : - Sana çok iyi bir haberim var babacığım ! Babası sevindi : - Söyle bakalım neymiş ? - Sınıfta kaldım ! Ahmet’in babası ku devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.