Bulunan fosiller araştırmacıları düşündürüyor
 

Bilim adamları buldukları 11 tarih öncesi timsah fosillerinin, bir zamanlar Güney Amerika ile Asyanın birleşik olduğunu öngören teoriyi güçlendirdiğini iddia ediyor. 90 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen bu timsahların fosilleri Brezilya’nın güney batı kesiminde bulundu.

Rio de Jeneiro’nun 700 kilometre batısında bulunan ve Bauru Basin olarak bilinen bölgede bulunan timsah fosillerinin, daha önce Pakistan’da bulunan ve bunlarla benzerlik gösteren timsah fosilleriyle benzerlik gösteriyor. Yapılan açıklamada bu fosillere sahip timsahların uzun bacaklara sahip olduğu ve genelde sudan uzakta yaşadığı belirtiliyor. 400 kiloya sahip olduğu düşünülen bu timsah fosillerinden birisinin boyu ise üç metre.

Bilim adamlarının açıklamalarına göre bulunan fosiller Asya ile Güney Amerikanın bir zamanlar bitişik olduğunun en büyük kanıtlarından birisi. Bilim adamları bu fikre kapılmalarının sebebi olarak daha önce Pakistan’da bulunan fosillerle yeni bulunan fosillerin büyük benzerlikler içermesini gösteriyor. Geçen yıl gene güney Brezilya’da 230 milyon yıl önce yaşamış bir dinozor fosili bulunmuştu. Bu fosillerle Almanya’da bulunan bazı fosiller arasında bulunan büyük benzerlikler dikkat çekmişti.
Kaynak:Hürriyet 10 Haziran 2005


 
Süper Teyze 103
  Öğretmen matematik ödevlerini kontrol etmiş,sınıfta dağıtıyordu. Sinanın yanına gelince : - Aferin oğlum, dedi. Dördüncü defadır matematik ödevlerin çok başarılı.Yine bütün işlemleri doğru  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.