2 bin yıllık hurma tohumu çatladı
 

İsrail’de bilim insanları, soyu tükenmiş bir hurma türünün 2 bin yıllık tohumunu yeşertmeyi başardı. 30 yıl sonra meyve vermesi beklenen ağaç, kanser araştırmalarında kullanılacak.

Araştırmayı yürüten Louis Borick Natural Medicine Research Center uzmanı Sarah Sallon, 2 bin yıllık hurma tohumunu Masada bölgesinde bir arkeolojik kazıda buldu. M.S. 73 yılında Romalılar tarafından ele geçirilmek yerine intiharı seçen Yahudi kabilelerinin toplu mezarında ortaya çıkarılan hurma tohumu şimdiye dek bulunan en eski bitki tohumu özelliği taşıyor.

Bilim insanları, 30 cm boyundaki hurma ağacına Tevrat’ta bir öyküden esinlenerek ‘Methusaleh’ adını verdi. Bilim insanları ağacın gelişimini günlük olarak takip ediyor, ağaç normal bir gelişim sürdürmesi halinde ilk meyvesini 30 yıl sonra verecek. Eski tohumlardan üretilen ağaçlar genellikle tüm çabalara karşı önce eğiliyor ve sonra da ölüyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Haziran 2005

 
Süper Teyze 405
Kadın telaşla doktorun muayenehanesine girdi ve yalvaran bir sesle anlatmaya başladı : - Yardım edin doktor ! Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kocam dün gece televizyonun uzaktan kumandasını yutt devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.