130 bin kız çocuğu okullu oldu
 

MEB, “Haydi Kızlar Okula Kampanyası” ile okula gitmeyen 600 bin kız çocuğundan 130 bininin okullu olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir, BM Çocuklara Yardım Kuruluşu UNICEF işbirliğiyle başlatılan ve okula gidemeyen veya gönderilmeyen çocukları okula kazandırmak amacıyla düzenlenen “Haydi Kızlar Okula” kampanyasının, hedeflenen amaç doğrultusunda devam ettiğini kaydetti.

Özdemir, 55 ilde sürdürülen kampanyayla, ekonomik, kültürel ve geleneksel nedenlerden dolayı okula gönderilmeyen çocukların eğitim almalarını sağlamak için ailelere ulaşıldığını ve 600 bin kız çocuğundan 130 bininin okullu olduğunu açıkladı.

‘ŞANLIURFA’DA ARTIŞ YÜZDE 220’
Bakanlık’ın hedefinin, 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Yılı sonunda ülkede okula gitmeyen kız ve erkek öğrenci kalmaması olduğunu söyleyen Özdemir, “Şanlıurfa’da kız çocukların okula gönderilmesi konusunda yüzde 220 artış var. Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde öğretmenler tarafından yaptırılan bir ilköğretim okulu var.Burayı tamamen kız öğrencilere tahsis ettik. Bilgisayar laboratuvarı
kurduk ve gerekli donanımı sağladık” dedi.

‘ÇALIŞAN ÇOCUKLAR EĞİTİME KAZANDIRILACAK’
Servet Özdemir, Adana’da, pamuk veya Karadeniz’e fındık toplamaya giden ailelerin çocuklarının da eğitim imkanından mahrum kalmaması için, MEB’in, Uluslararası Çalışma Örgütü ILO ile anlaşma imzalayarak proje başlattığına da dikkat çekti.

“Tarımda Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması Projesi” kapsamında, hem çocuk işçiliğini önlemek, hem de aileleriyle tarım işçiliği için belli zamanlarda göç eden çocuklara yönelik Adana’da bir merkez oluşturulduğunu ifade eden Özdemir, “Göç eden çocukları burada misafir öğrenci olarak kaydediyoruz. Anne ve babalara da terapi eğitimi veriyoruz” dedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Haziran 2005

 
Süper Teyze 452
Dünyanın en büyük çölünde yollarını kaybetmiş iki yolcu karşılaşırlar. İkisi de bitkin,aç ve susuzdur. Genç olanı diğerine sorar : - Denize ulaşmamıza ne kadar kaldı ? Biliyor musunuz acaba ? -  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.