Efes’te 5 yeni lahit tespit edildi
 

İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Efes Antik Kenti’nde, Avusturyalı Kazı Başkanlığı’nın, bu yıl başlattığı çalışmalarda, iki ayrı bölgede 5 lahit bulduğu bildirildi.
 
Selçuk Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Avusturyalı Efes Kazı Başkanlığı’nın, Efes Antik Kenti’nde yer alan Arkadiane Caddesi (Liman) ile Yedi Uyuyanlar civarında yürüttüğü çalışmalarda 5 lahit tespit edildiğini, bunlardan birinin çıkarılarak Selçuk Efes Arkeoloji Müzesi’ne konulduğunu belirtti.

Antik Tiyatro ile liman arasındaki Arkadiane Caddesi’nin Selçuk Efes Havaalanı’na yakın noktasında bulunan ve gün yüzüne çıkarılan lahidin, M.S. 3. yüzyıla ait olduğunun tespit edildiğini kaydeden Sandıkçı, orijinal olan ve hasarı bulunmayan lahtin kenarlarında Zafer Tanrıçası Nike, ortasında 2 adet Aşk Tanrısı Eros heykelcikleriyle o döneme ait ünlü bir kişinin büstünün bulunduğunu söyledi.

Hayri Sandıkçı, Yedi Uyuyanlar bölgesindeki 4 lahtin ise çıkarılması işleminin sürdüğünü anlattı.
Kaynak: Ntvmsnbc 16 Haziran 2005

 
Süper Teyze 122
Müzik dersinde öğretmen öğrencilerine en sevdikleri enstrumanları sordu. Kimisi piyano, kimisi gitar, kimisi keman, flüt,  saz , klarnet dedi.Sıra Selen’e gelmişti. Selen ayağa kalktı ve :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.