’Yarasa Adam’la beşinci randevu
 

Hollywood’un yeni merakı olan ’filmin devamını çekmektense öykünün başına dönmek’ten, Gotham’ın’Kara Şövalyesi’ de nasibini aldı. Film, Türkiyegenelinde bugün 95 kopya ile 104 sinemada gösterime giriyor.

Batman, 1939’un mayıs ayında çizgi roman severlere merhaba dediğinde, belki hiç kimse onun bu kadar büyük bir kahraman olacağını tahmin etmiyordu. Gotham semalarında hayalet gibi dolaşan ve kötülerin can düşmanı olan Batman’in, görünüşte diğer süper kahramanlardan pek farkı yoktu. Fakat onun hayat hikayesini biçimlendiren ve Bruce Wayne’i Batman’e dönüştüren trajedi, Batman’e diğer süper kahramanlar arasında özgün bir yer sağlıyor.

BAŞTAN BAŞLIYORUZ
Sinemaya 80’li yılların sonunda aktarılmaya başlanan ve bugüne dek 4 kez filme çekilen Batman’in beşincisi ’Batman Begins’i diğer filmlerden ayıran en önemli özellik, Batman öyküsünün başına dönmesi ve genç Bruce’un hangi yollardan geçerek Batman haline geldiğini anlatması. Daha önceki filmlerde ancak ima edilen bu dönüşümün nasıl olduğunu bu kez tüm çıplaklığıyla görme şansımız var. Frank Miller’ın yıllar önce yazdığı ’Batman: Year One’ isimli kült çizgi romana dayanan bu öyküyü; daha önce ’Memento’ ve ’Insomnia’ gibi sıra dışı yapımlara imza atan yönetmen Christopher Nolan’ın nasıl yorumladığı merakla bekleniyor.

İNTİKAM YEMİNİ ETTİ
Çocukken annesiyle babası gözlerinin önünde öldürülen Bruce Wayne, ailesinin katillerinden intikam almaya yemin eder. İçindeki intikam arzusunu sürekli sıcak tutan Wayne, ailesinin tüm işlerini ve servetini geride bırakarak dünyayı dolaşır. Suçluların düşünce biçimi konusunda kendisini eğitmek için akıl hocası Henri Ducard’dan yardım alan Bruce, kötülükle savaşmasını sağlayacak yeteneklere ulaşır. Bir süre sonra, Ra’s al Ghul’un lideri olduğu yasa dışı ’Gölgeler Birliği’ örgütü, Wayne’i aralarına katmak için onun peşine düşer. Eğitimini tamamladıktan sonra Gotham’a geri dönen Wayne ise, kentin daha önce hiç olmadığı kadar suça battığını fark eder.

* Yönetmen: Christopher Nolan
* Senaryo: Christopher Nolan, David S. Goyer
* Oyuncular: Christian Bale (Batman / Bruce Wayne), Michael Caine Alfred), Liam Neeson Henri Ducard), Katie Holmes (Rachel Dawes), Gary Oldman (Teğmen James Gordon), Morgan Freeman (Lucius Fox), Ken Watanabe (Ra’s al Ghul)
* Yapımcı: Benjamin Melkiner, Michael E. Uslan
Kaynak:Sabah 17 Haziran 2005


 
Süper Teyze 190
Işıl haftasonunu teyzesiyle geçirecekti. İkisi de çok heyecanlıydılar. - Bu haftasonu için sana müthiş sürprizler hazırladım, dedi teyzesi.Önce Hayvanat Bahçesi’ne gideceğiz. Işıl bu programda devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.