7. Uluslararası Kangal Köpeği Festivali
 

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan festival kapmasında gerçekleştirilecek sempozyumda, yurt içi ve yurtdışından birçok bilim adamı Kangal köpekleriyle ilgi çalışmaları ele alacak.

Sivas’ın Kangal ilçesinde bu yıl yedincisi düzenlenecek olan ’Uluslararası Kangal Köpeği Festivali’ kapsamındaki sempozyumda, Kangal köpekleriyle ilgili çalışmalar ele alınacak. Anavatanı Sivas olan dünyaca ünlü Kangal köpekleri için her yıl düzenlenen festival, bu yıl 8-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kangal köpeklerinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 1999’dan bu yana düzenlenen festival kapsamında; yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda bilim adamı, veteriner hekim, ziraat mühendisi, biyolog, araştırmacı ve yetiştiricinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan ’2. Kangal Köpeği Sempozyumu’ doğal bir ırk olarak son 40 yıl içinde tüm dünyada sürekli artan bir ilgi gören Kangal köpeği hakkındaki çalışmalar ele alınacak. Sempozyum, ilçeye bağlı Alacahan beldesindeki tarihi Alacahan Kervansarayı’nda yapılacak.

BÜYÜK İLGİ VAR
Sempozyum hakkında konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve sempozyum organize komitesi üyesi Dr. Yusuf Ziya Oğrak; sempozyumda, Kangal köpeğiyle ilgili bilimsel çalışmaların sunulacağını söyledi. Dr. Oğrak, sempozyuma yurt içi ve yurtdışından büyük bir ilgi olduğnu söyleyerek, bu tür çalışmaların, Kangal’ın ırk olarak dünyada kabul edilmesine katkıda bulunacağının altını çizdi.
Kaynak:Sabah 17 Haziran 2005

 
Süper Teyze 352
Çiftçinin geveze karısı, komşusuna dert yanıyordu : - Bilsen nasıl yalnızım, dedi.Çok fazla konuştuğum için kocam akşamları kümeste, tavuklarla geçirmeye başladı. Onların yanında huzur bulduğunu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.