İlk Türkiyeli astronot 2015’te uzayda
 

Milli Güvenlik Kurulu ve Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde görüşülen Ulusal Uzay Programı’na göre, 2015’te ise uzaya astronot gönderilmesine yönelik çalışmalar başlatılıyor.

Uzay çalışmalarında işbirliği için Çin, Ukrayna ve Güney Kore gibi ülkelerle temasa geçen Türkiye, 2020 yılına kadarki 15 yıllık dönemi kapsayan ulusal uzay programının ana hatlarını belirledi. Türkiye, 2004 yılında Ay’a, yerli yapım bir araştırma uydusu gönderecek.

Türkiye Ulusal Uzay Programı, 21-22 Haziran tarihlerinde üst üste yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantılarında ele alındı.

TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde yürütülen programda, yıllık olarak Türkiye’nin uzay alanında neler yapacağı ortaya konuldu. 10 yıllık uzay çalışmalarının bütçesi 1.125 milyar YTL olarak belirlendi.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Haziran 2005

 
Süper Teyze 121
Öğretmen kompozisyon ödevlerini toplamış,evinde kontrol ediyor ve notlar veriyordu. Sınavdan önce öğrencilere verdiği konu başlığı şuydu : ‘Tembellik konusunda düşüncelerinizi yazınız’. Öğrenc devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.