İlköğretim için “100 Temel Eser”
 

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim’den sonra İlköğretim için de “100 Temel Eser” belirledi. 70 yerli, 30 da yabancı yazardan yapıtların bulunduğu listede, ‘yaşayan yazarlar’ın kitaplarına -polemik yaratmamak adına- yer verilmedi.

100 Temer Eser Listesi’nde Mevlana’nın ‘Mesnevi’sindeki hikayeler, Nazım Hikmet’in ‘Sevdalı Bulut’ ve Kemalettin Tuğcu’nun ‘Kukla’ adlı yapıtları, masal, atasözü, ninni ve bilmece kitapları da yer alıyor.

Ortaöğretim öğrencilerine yönelik “100 Temel Eser”in ardından, İlköğretim öğrencilerinin okumaları gereken kitapları belirlemek amacıyla kurulan komisyon, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı. Önümüzdeki hafta açıklanacak listede 70 yerli 30 yabancı yazarın eseri bulunuyor.

DEDE KORKUT - MEVLANA - ‘KARAGÖZ’ - ‘BALIKÇI’ - NÂZIM
Liste’de, Dede Korkut Hikayeleri’nin çocuklara yönelik seçkisi, Mevlana’nın ‘Mesnevi’sinden çocuklara göre hikayeler, Karagöz-Hacivat, Halikarnas Balıkçısı’nın ‘Uluç Reis’, Ruşen Eşref Ünaydın’ın ‘Damla Damla’, Nâzım Hikmet’in ‘Sevdalı Bulut’, Faruk Nafiz Çamlıbel’in ‘Akın’ ve Kemalettin Tuğcu’nun ‘Kukla’ adlı yapıtları yer alıyor.

‘YAŞAYAN YAZARLAR’IN ESERLERİNE YER VERİLMEDİ
Hazırlanan listede masallara özel önem verilirken bilmece, ninni, atasözleri kitapları da 100 Temel Eser arasında yerini alıyor. Daha çok 5’inci ve 6’ncı sınıflara hitap eden kitapların seçiminde, ‘Ortaöğretim’e yönelik yaptıkları çalışmada olduğu gibi ‘yaşayan yazarlar’ın eserlerine -polemik konusu olmaması için- yer verilmedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Haziran 2005

 
Süper Teyze 212
Öğretmen öfkeli adımlarla arka sıralarda uyuklayan Ahmet’in yanına geldi ve çocuğu dürterek uyandırdı. Sonra da başladı bağırmaya :  Yine ders sırasında uyuyorsun Ahmet ! Bu kaçıncı ? Annenl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.