Hayallerindeki ayakkabıları çocuklar için tasarladılar
 

Her şey Senem Çapa Halkla İlişkiler Ajansı’nın Genel Müdürü Ayşe Karasu’nun aklına gelen çılgın bir fikirle başladı: Ayakkabı tutkusunu yararlı bir hale getirmek. Aynı tutkuyu paylaştığı yedi arkadaşını aradı ve ortaya İnci Special Edition Projesi çıktı. Her biri birer ayakkabı tasarladı, tasarımların üretimini İnci mağazası yaptı. Ve geliri Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) ayrıldı.

İletişim Uzmanı Gülay Kamaz, Haber Spikeri Berrak Tüzünataç, Tasarımcı Siren Ertan, İşletme Müdürü Ayşem Saraçoğlu, Mimar Deniz Sabuncu, Şef Elif Edez, İç Mimar Fulya Cinisli ve Yönetici Ayşe Karasu bir araya gelerek hayallerindeki ayakkabıyı çizdi. İnci firması iki model haricindekileri üretme kararı aldı. Mağazanın showroomlarında sergilenen ayakkabılar temmuzda satışa çıkarılacak.

Projeyi konuşmak için Karasu, Tüzünataç ve Kamaz’la bir araya geldik. Şimdiden heyecanlı olan ’taze’ tasarımcılar projenin sloganının altını çiziyor: ’Şehirli kadının şık ayakkabıları, köy yollarında okullarına koşarak giden çocukların ayakkabılarına dönüşecek.’

Proje için sekiz ayrı meslek dalından sekiz kadın seçtiklerini söyleyen Karasu, ’Çizim aşaması eğlenceli oldu. Firma bize kalıplar verdi, onlara uygun olarak çizdik. Ayakkabılar bitince de Cüneyt Akeroğlu katalog çekimini yaptı. Bu projeyi gelenekselleştirmeyi düşünüyoruz, önümüzdeki sene de belki sanatçılarla olur’ diyor.
Kaynak:Akşam 27 Haziran 2005


 
Süper Teyze 438
   Ali ve Oktay sohbet ediyorlardı :   Senin baban spor yapar mı ? dedi Oktay. - Evet, dedi Al,i. Harika bir pul kolleksiyoncusudur ! - Ama pul toplamak spor sayılmaz ki, dedi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.