Mandarino ‘havada’ dans ediyor
 

Dansçı André Mandarino, İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde, 28 Haziran Salı akşamı ‘Le Passeur’ adlı bir dans ve akrobasi gösterisi gerçekleştirecek.

Sanatçı Mandarino, ‘Le Passeur’ gösterisinde, 4 mt. yüksekliğinde, kendi ekseninde kapalı ve siyah renkte bir «spee» halkası kullanmakta. Geleneksel olarak gemi yelkenleri tasarımında yer alan bir «spee», ilk kez bir dans aracı olarak kullanılmakta.

Rio de Janeiro sirk okulunda eğitim gören André Mandarino, değişik hava akrobasisi gereç ve tekniklerini (trapez, ip cambazı vb.) deneme arzusundan doğan geniş bir sanatsal açılıma sahip. Bu çeşitli biçimler sanatçıyı hava akrobasisine ayrıcalık tanımaya yöneltir. Sanatsal yaratıcılığına destek olarak benimsediği yeni tekniklere karşı büyük bir ilgi duyar, yeni araçlar arayışına girer. Gereç aniden farklı biçimler alır. Yere serilmiş ya da göğe asılı olarak, işaret noktalarını tersine çevirir, uzayda bir gedik açar, vücudu ortaya süren bir kontrpuan olur. Böylelikle vücut tüm kırılıganlığıyla kendini keşfeder.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Haziran 2005

 
Süper Teyze 257
Arda ile Ayşe Hayvanat bahçesinde dolaşırken konuşuyorlardı. Ayşe sordu : - Aslanların kafaları neden böyle kocaman sence ? Arda : - Neden olacak, dedi. Başlarını kafeslerinden dışarı uzata devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.