Minik Serçe İspanyol dergisine kapak oldu
 

8 Temmuz’da İspanya’da bir konser verecek olan Sezen Aksu, ülkenin en ünlü müzik dergisi Batonga’nın Haziran sayısına kapak oldu.

Türk pop müziğinin kraliçesi Sezen Aksu, 8 Temmuz günü İspanya’da konser vermeye hazırlanıyor. Cartagena’da yapılan İspanya’nın en büyük müzik festivali ‘La Mar de Musicas’ kapsamında sahne alacak Aksu’nun bu ilk İspanya çıkarması olacak. Tarkan’a verdiği ‘Şımarık’ parçasının İspanyolcasıyla Sezen Aksu ismine aşina olan İspanyollar, konsere büyük ilgi gösteriyor.

Albümleri şehir merkezinde satılmaya başlanan Aksu, İspanya’nın en ünlü müzik dergisi Batonga’nın Haziran sayısına kapak oldu.

Dergi Sezen Aksu’dan ‘Türk Pop Müziğinin tarihini yazan kadın’ olarak bahsetti. ‘Türk Lokumu’ (Delicia Turca) başlığıyla tanıtılan Sezen Aksu için dergi ‘Son 20 yılın belki de en önemli Türk müzisyeni’ diyor. Aksu’nun bugüne kadar iki düzine plak yaptığını, 500’e yakın şarkı bestelediğini, birçok müzisyen için prodüktörlük yaptığını, etnik azınlıkları savunduğunu, ülkesinin kadınlarının sorunlarını anlattığını belirtiyor. Sezen Aksu, dergiye göre kariyerini akıllıca yönetmiş, riskleri başarıya çevirmiş, Türkiye’deki sosyal ve kültürel değişimleri temsil eden bir kadın.

Aksu, dergi ekibinden Lara Lopez’i Kanlıca’daki evinde kabul etti. Uzun zamandır röportaj vermeyen Aksu, böylece sessizliğini bozmuş oldu. Minik serçe, röportajda Brezilyalı şarkıcı Maria Detania ile karşılaştırılıyor. Ayrıca Türk pop müziği üzerine odaklanan röportajda Aksu, bu müzik için Türkiye’den Nazan Öncel, Nilüfer, Sertab Erener ve Tarkan gibi örnekler veriyor.

FESTİVAL 23 GÜN SÜRECEK

Her yıl 100.000’den fazla insanın katıldığı festivalde Türkiye’den sadece Sezen Aksu yok. Bu yıl Türkiye temasını işleyen etkinlikte 3 Temmuz’da Kutsi Ergüner, 6 Temmuz’da Burhan Öçal & Trakya All Stars, 10 Temmuz’da Erkan Oğur & İsmail H. Demircioğlu, 13 Temmuz’da İstanbul Galata Mevlevihanesi, 15 Temmuz’da Mercan Dede & Orient Expressions & Baba Zula (3 ayrı sahnede), 17 Temmuz’da Aynur, 19 Temmuz’da Kardeş Türküler, 20 Temmuz’da Ömer Faruk Tekbilek ve 23 Temmuz’da Harem var.

İspanya basını haricinde BBC’nin de içinde olduğu, birçok Alman ve Avrupa televizyonunca takip edilecek festivalde Türk müziğinin yanı sıra Türk kültürü,mutfağı, sineması ve plastik sanatlarının da tanıtımı yapılacak. Festivale T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor.
Kaynak:Hürriyet 29 Haziran 2005


 

 
Süper Teyze 79
Yasemin okuluna her sabah aynı otobüsle giderdi. O sabah yaşlı bir kadının yanına oturdu : - Biliyor musun küçük kız,dedi kadın. Ben tam 10 yıldır bu otobüse binerim.  Bunun üzerineYasemi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.