’Dünyalar Savaşı’ sonunda başlıyor
 

Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in ’uzaylı’ tutkusunun son meyvesi olan ’War of the Worlds’ bugün tüm dünyada izleyicisiyle buluşuyor. 10 ayda tamamlanan film, Türkiye’de 149 sinemada birden gösterilecek.

Ünlü bilimkurgu yazarı H. G. Wells’in, "Mars’ta yaşam olsaydı ve o canlılar günün birinde gezegenimizi ele geçirmeye karar verseydi ne olurdu?" sorusundan yola çıkarak, 1898’da yazdığı ölümsüz romanı ’War of the Worlds’; ’Jaws’, ’Indiana Jones’ ve ’Schindler’s List’ gibi birçok önemli filmle tanınan yönetmen Steven Spielberg’le bir kez daha izleyici karşısına çıkıyor. Bu, ’Dünyalar Savaşı’nın Orson Welles’in 1938 yılında büyük gürültü koparan radyo oyunundan ve 1953’te çevrilen George Pal imzalı filmden sonra üçüncü macerası! Ancak Spielberg’in filmini, öncekilerden ayıran, gerek kurgu gerekse bütçe anlamında pek çok özellik bulunuyor.

AZ ZAMANDA ÇOK İŞ
Mekân taramasından son kurguya kadar, filmin tüm prodüksiyonu sadece 10 ayda tamamlandı. Çekimlerin ise, 72 günde bitirildiği söyleniyor. Bu, ’War of the Worlds’ gibi büyük ölçekli filmlerin normal prodüksiyon süresinin neredeyse yarısına denk geliyor. Bu tuhaf ’aceleciliğin’ nedeniyse; Spielberg de dahil herkesin filmi Amerika’nın ’Bağımsızlık Günü’ olan 4 Temmuz haftasına yetiştirmek istemesi. Şimdiye dek hiç bu kadar hızlı çalışmadığını söyleyen yönetmen, "Hiçbir şeyden vazgeçmeden başardık. Önümde altı ay daha süre olsaydı dahi, bu film bu halinden yüzde 5 bile daha iyi olmazdı" diyerek, filme ve ekibine ne kadar güvendiğini de ifade ediyor. Spielberg ile filmin başrol oyuncusu Tom Cruise, kısıtlı zamanda neredeyse imkansızı gerçekleştirdi.

REKOR KIRMAK İSTİYORLAR
’War of the Worlds’ projesinin hayata geçirilmesi için Paramount ve DreamWorks tam 130 milyon dolarlık bütçe ayırdı. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri için de milyonlarca dolar gözden çıkarıldı. Tüm bu hazırlıkların tek hedefi vardı: Filmin, şimdiye kadar ulaşılmış en görkemli açılış haftası rakamlarına ulaşmasını sağlamak, hatta ’Spider- Man 2’nin geçtiğimiz yıl ulaştığı altı günde 180 milyon dolarlık rekor hasılatı da geride bırakmak!

UZAYLILAR ORTAYA ÇIKACAK
Filmin, sinema severler arasında en çok merak uyandıran özelliği; uzaylıların ve uzay araçlarının filmin hiçbir fragmanında gösterilmemiş olması. Wells’in kitabında uzaylıların kullandığı ve ’tripod’ olarak adlandırılan savaş makinelerini Spielberg’in nasıl yorumladığını herkes merak ediyor. Çünkü tripodlar, bu prodüksiyonun en büyük sırrı olarak tüm gözlerden gizleniyor. Spielberg’in ekibinde, ilk kez ’Schindler’s List’te görev verdiği görüntü yönetmeni Janusz Kaminski ve ’E.T.’den beri birlikte çalıştığı görsel efekt uzmanı, Dennis Muren başı çekiyor. Yönetmen, dijital teknolojiye de bu filminde sıkı sıkı sarılmış durumda.

WAR OF THEWORLDS
* Yönetmen: StevenSpielberg
* Oyuncular: Tom Cruise,Dakota Fanning, TimRobbins, JustinChatwin, Miranda Otton
* Yapımcı: KathleenKennedy
* Senaryo: David Koepp
Kaynak: Sabah 1 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 34
Öğretmen Türkçe dersinde çocuklardan ailelerini tanıtan birer kompozisyon yazmalarını istemişti. Kağıtları okuduktan sonra sınıfta değerlendirmeye başladı : - Zeynep kızım, sen tam 7 tane kardeşin  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.