Gezici çocuk tiyatrosu çocukların ayağına gidiyor
  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kocaman umutlar taşıyan minik bedenleri tiyatroyla buluşturarak, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bir projeye imza atıyor. Kocaeli genelinde maddi imkansızlıklar ya da ulaşım zorlukları nedeniyle tiyatroya gidemeyen çocuklar için Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan ’Gezici Çocuk Tiyatrosu’ projesi hayata geçiyor.
Kocaeli’nin tüm ilçe ve köylerinin gezileceği ve tiyatrodan mahrum çocuklara ulaşılacak proje kapsamında tır tiyatrosunun dolaşacağı noktalar, belediye ve muhtarlar aracılığıyla duyurulacak. Oyunların sahneleneceği her noktada, bizzat Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan sağlık aracıyla, başta çocuklar olmak üzere sağlık taramaları da yapılacak. Tır tiyatrosu oyunlarını sahneleyeceği her noktada, çocuklara hediyeler dağıtacak ve akşamları aynı noktada Türk filmleri gösterimleri yapacak.
Bütün hizmetlerin ücretsiz olarak sağlanacağı proje için Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş şunları söylüyor: "Şehir Tiyatroları, çocukların pedagojik gelişimlerini göz önünde bulundurarak, tiyatroyu sevdirecek oyunlar sahneliyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nden sonra kentimize kazandırdığımız Halk Eğitim Sahnemiz’de de dönüşümlü sahnelenen oyunlarımızla küçük izleyicilerimize ulaşmaya devam ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçen bu projede amacımız sanatı halkın ayağına getirmektir. Eğlendirici ve aynı zamanda eğitici oyunlarımız tır tiyatrosu aracılığıyla köylere, beldelere ve ilçelere ulaşarak bu amaca hizmet edecektir. Şartlar ne olursa olsun Şehir Tiyatroları kenti tiyatroyla buluşturmaya devam edecektir."
Kaynak:Sabah 4 Temmuz 2005
 
Süper Teyze 27
Ali ve kardeşi Selen odalarında oynuyorlardı. Ali bir ara Selenin aynanın karşısında öylece durduğunu fark etti. Yanına gelip merakla sordu : - Selen aynanın karşısında gözlerin kapalı dikilip duru devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.