Zihni Göktay
  Lüküs hayat, lüküs hayat/ Bak keyfine yan gel de yat/ Ne güzel şey/ Oh ne rahat / Yoktur eşin lüküs hayat...
İstanbul Şehir Tiyatroları’ nın klasikleşen ve 20 yıldır kapalı gişe oynayan ’Lüküs Hayat’ iisimli şarkısına ait bu sözler. Ve bu şarkıyı 20 yıldır söyleyen de, oyunun tek değişmeyen oyuncusu Zihni Göktay...
41 yıl önce tiyatro sahnesine adım atan Göktay, hala ’Lüküs Hayat’ ve ’Kanlı Nigar’ sahnesinde devleşiyor, seyirciyi gülmekten kırıp geçiriyor. Türk tiyatrosunun emektarı, stand-up’ çılara taş çıkartarak, şovuna devam ediyor: "Ölünceye kadar sahnede ayakta kalmaya devam edeceğim. Zorla emekli ettirilsem bile konuk oyuncu olarak bu işi yapmak istiyorum. Bundan sonra kahveye gitmem, bara gitmem, at yarışına gitmem. Emekli olup, evde oturup bu saatten sonra karım ile aramı bozmayı da hiç istemem."w

 KEYİFLE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR
58 yaşındaki Zihni Göktay, 1974’ ten beri Şehir Tiyatroları’ nda yüzlerce oyun oynadı ve oynamaya da devam ediyor. Bu oyunlardan en uzun süreni ise Lüküs Hayat. Göktay’ da 20 yıldır bu oyunun değişmeyen hem tek erkek oyuncusu hem de oyun metnini değiştirerek günümüze uyarlamada söz sahibi olan tek kişi..."Eski rol arkadaşlarımı çok özledim" diyor Zihni Göktay ama sahnede hala aynı keyfi aldığını da söylemeden geçemiyor. Her akşam izleyenlerin karşısına farklı esprilerle çıkan Göktay, oyun sırasında arkadaşlarını bile gülmekten kırıp geçiriyor.
Türk Tiyatrosu’ndaki ortaoyununu günümüze taşıyan ve stand-up’ çılara taş çıkartan Göktay," Ben İsmail Dümbüllü, Vasfi Rıza Zobu, Muammer Karaca gibi ustalarımızı seyrederek büyüdüm. Onlardan çok feyiz aldım. Benim için her oyun bir kupondur. Sümerbank’ ın Bursa Merinos Fabrikası’ nda üretilen kupon kumaş gibi. Her gece aynı ’ Kanlı Nigar’, aynı ’Lüküs Hayat’ ı izleyemezsiniz diye konuşuyor.
Göktay esprilerini de sokaktan bulduğunu söylüyor:" Cebimde akbil im var.Bütün belediye otobüsleri, vapurlar benim. Herkesle birebir konuşuyorum. Gözlem yapıyorum. Türkiye’ de mizahın bu kadar gelişmesindeki neden, her şeyin her an yaşanıyor olması."

BU HAYAT NASIL SÜRECEK?
Stand-up şov yapması için teklifler aldığını belirten tiyatrocu, bunu düşünüyor ama yine de "Taş yerinde ağırdır" demeden geçemiyor. Dizi senaryolarına da pek sıcak bakmayan Göktay, manken, türkücü ve kalaşnikofların makbul olduğu bir dönemin yaşandığını ifade ederek," Ben ayağımı yorganıma ve kredi kartıma göre uzatmasını bilen bir sanatçıyım" diyor.
"Türkiye gibi 780 bin kilometrekarelik arsada tiyatro yapılıyor mu, derseniz ’hayır’ cevabını veririm." diyen Göktay, bazı oyuncuların 27 milyon lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtiyor:" İstanbul’ da otobüse binmek 1 milyon, bir yemek 5 milyon lira. Bu hayat nasıl sürecek? Komedyen olarak bu ayrıntılar beni çok yoruyor. 10 mg tansiyon  hapı alarak, kekik suyu içerek sağlığımı korumaya çalışıyorum."
KAYNAK: 11 Nisan 2004 Sabah-Günaydın
 
Süper Teyze 409
  Ayça, arkadaşı Ece’ye parkta birlikte oynamayı önermişti : - Maalesef ! dedi Ece. Çok üzgündü ama birlikte parka gidemezlerdi. - Neden ? dedi merakla Ayça. - Çünkü babam ev ödevlerimi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.