Ferhan Şensoy’a ikinci kez Altın Eşek Ödülü
 

Uluslararası Geleneksel Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde Nasreddin Hoca olan Ferhan Şensoy, 30 yıldır verilen Altın Eşek Gülmece Ödülü’nü ikinci kez alan ilk sanatçı oldu. Kendini Akşehir’e borçlu hissettiğini belirten Şensoy, bir yıl içinde ‘Nasr Hoca’ adlı çağdaş bir ortaoyunu yazarak Akşehir’de sahneyeceği sözünü verdi.

Uluslararası Geleneksel Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nih bu yıl 46’cısı yapıldı. Hocayı temsili olarak canlandıran tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, eşeğe ters binip Akşehir Gölü’ne maya çaldıktan sonra Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen ödül törenine katıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanı sıra Konya Valisi Ahmet Kayhan ve milletvekilleri katıldı. Bakan Çelik, ikinci kez Nasreddin Hoca’yı temsil eden ilk sanatçı olan Şensoy’a geleneksel ‘Altın Eşek Gülmece Ödülü’nü verdi.

Aynı ödülü ilk olarak 1992 yılından aldığını belirten Şensoy, kendini Akşehir’e borçlu hissettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yıllar önce bu ödülü ilk aldığımda bir Nasreddin Hoca’yı anlatan bir oyun yazmayı planlamıştım. Hatta bunun ilk 10 sayfasını da tamamladım. Ancak sonra farklı projeler nedeniyle oyunu bitirmeye bir türlü fırsatım olmadı. Bu ödülü ikinci kez alan ilk sanatçı olduğum için artık kendimi bu oyunu bitirmek zorunda hissediyorum.  Önümüzdeki 1 yıl içinde adını Nasr Hoca olarak belirlediğim çağdaş bir ortaoyununu yazarak ilk Akşehir’de sahneleyeceğim. Bu benim Akşehir’e vefa borcum.”

Bakan Çelik ise ikinci kez aynı ödülü almanın mutluluğunu yaşayan Şensoy’u tebrik etti. Gecede ayrıca fotoğraf, resim, en güzel balkon, en güzel bahçe ve çizgi bant yarışmalarında dereceye girenlere ödül verildi. Akşehir Belediyesi ödül alanlara miktarını açıklamadığı bir de çek verdi.
Kaynak: Hürriyet 6 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 434
 Yaşlı yargıç, defalarca yargıladığı  suçluyla bir kez daha karşılaşınca dayanamayıp şöyle dedi : - Bu son olsun oğlum ! Umarım artık düzenli bir hayatın olur ve bir daha karşılaşmayız !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.