TEMA mucizesi: Macahel
 

Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerinden oluşan Artvin’in Borçka İlçesi’ne bağlı Macahel bölgesinin makus talihi, TEMA Vakfı’nın desteğiyle değişti. TEMA Vakfı tarafından Avrupa Birliği kaynaklarıyla gerçekleştirilen arıcılık projesiyle Macahel bölgesinin yıldızı son yıllarda yeniden parlamaya başladı. Bölgedeki hedef, zengin biyolojik çeşitliliği ve eşsiz doğası ile eko-turizmin de vazgeçilmezi olmak. Camili köyünün de geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler tarafından insan ve biyosfer programı koruma ağı altına alınmasına karar verildi.

Camili Köyü’nden 82 yaşındaki İsmail Akdemir, doğası ve temiz havasıyla ünlü Macahel’in turizme kazandırılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yatırım yapılıyor

’Biz görür müyüz görmez meyiz bilemem’ diyen Akdemir, bölgenin artık sosyal ve ekonomik yönden gelişim gösterdiğini ve çok daha iyi noktalara ulaşacağını ifade etti. Akdemir, 6 yıl önce TEMA Vakfı’nın arıcılık yatırımı yapmasıyla bölgenin talihinin değiştiğini belirterek, ’Yılın 6 ayı yollar kapalıydı. Şu anda köyde yaşayanlar mısır, fındık ve arıcılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Yaz aylarında bölgeye gelen gençler kafede, kütüphanede vakit geçiriyorlar’ diye konuştu.
Kaynak:Akşam 7 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 217
Sarp, arkadaşı cenk’e dert yandı : -Okuldan hiç memnun değilim. Keşke İngiltere’de bir okulda okusaydık ! Cenk anlamadı : -İngiltere ‘de mi ? Neden İngiltere ? Nereden aklına geldi şimdi ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.