Aya İrini’de ‘Light is More’
 

UIA 2005 İstanbul Kongresi kapanış etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Campo Baeza - Light is More’ sergisi Aya İrini’de açıldı. Bu çok önemli sergi 30 Temmuz’a kadar sürecek.
 
İstanbul’da yapılan 22. Dünya Mimarlık Kongresi’nin kapanış etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile İspanya Konut İşleri Bakanı Maria Antonia Trujillo yaptı.

Serginin açılışına katılanlar arasında İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bulunmaktaydı.

Bakan Koç, Aya İrini’nin muhteşem sahnesinde mikrofon kullanmadan yaptığı konuşmaya “Ben mikrofonu değil, mimarların akustiğini kullanacağım” diyerek başladı ve bu sözleriyle, mekanı dolduran yüzlerce yerli ve yabancı mimardan alkış aldı.

İspanyol mimar Alberto Campo Baeza ve küratör Manuel Blanco tarafından tasarlanan Aya İrini’deki sergide, ışık ve cam ögelerle oluşturulmuş maketler, orijinal çizimler ve fotoğraflar yer alıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 7 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 301
Özgür, dayısıyla birlikte Hayvanat Bahçesini  dolaşıyordu. Birden, bir köşede oturmuş ağlayan bir hayvan bakıcısı  dikkatini çekti. Dayanamadı, yanına gidip adama sordu :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.