Suçu önleyen kamp
 

Amerika’da suça meyilli çocuklar eğitim kampına gönderiliyor. Dersler arasında saygılı davranma, sebze yetiştirme hatta tavuk bakımı bile var.

Desperate Housewives-Umutsuz Ev Kadınları" dizisiyle gündeme gelen eğitim kampları sorunlu çocuğa sahip Amerikalı ailelerin umudu. Gençler burada ev temizliğinden balık tutmaya, hoşgörüden saygılı olmaya hayata dair her şeyi öğreniyor. Hatta para bile kazanıyorlar.

Sorunlu çocuklar için ’kamp’ eğitimi

Amerika’da suça meyilli, ailesi ve arkadaşlarıyla uyumsuz ergenlik çağındaki gençler, eğitim kamplarına yerleştiriliyor. Dersler arasında sebze yetiştiriciliği de var, tavuk bakımı da.

Türkiye’de de ilgiyle izlenen Desperate Housewives (Umutsuz Ev Kadınları) dizisindeki düzen takıntılı ev kadını ’Bree’, ergenlik çağındaki sorunlu oğluyla mücadele edemeyince onu Hennessey adlı bir eğitim kampına göndermişti. Islahevlerine benzeyen bu eğitim kampları, ailesiyle sürekli çatışan, okul hayatına ayak uyduramayan, suç işlemeye meyilli hatta suç işleyen çocuklar için... Yalnızca erkekleri kabul edenler olduğu gibi kız-erkek karışık kamplar da var. Kimi özel, kimi devlete bağlı. Maliyetleri hapishanelerin iki katı olsa da bu kamplarda ya da eğitim merkezlerinde tedavi edilen çocukların yüzde 90’ı yeniden suç işlemiyor. Uzmanlar bunun gözardı edilemeyecek bir rakam olduğunu söylüyor.
Kaynak:Sabah 9 Temmuz 2005


 

 
Süper Teyze 229
Babası Tülay’a sordu : - Kızım annen artık İngilizce kursuna gitmek istemediğini söyledi, doğru mu ? - Evet babacığım, dedi Tülay. - Peki neden ? - Çok fazla  yabancı kelime öğreti devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.