Dünya gençleri İstanbul’da
 

AIESEC turuna katılan 40 ülkenin gençleri, 140 kişilik kafileyle İstanbul’u gezdi.

Üniversite öğrencileri tarafından yönetilen dünyanın en büyük eğitim ve değişim organizasyonu AIESEC’in Uluslararası Staj Değişim Programı çerçevesinde Anatolia Kültürel Anlayış Kongresi’nin 11. organizasyonu için Türkiye’de bulunan gençler İstanbul’u gezdi.

Konakladıkları Yıldız Teknik Üniversitesi yurtlarından sabah saatlerinde alınan gençler, Sütlüce’deki Miniatürk’ü gezdikten sonra Kabataş’a geçerek, tekneyle Boğaz turu yaptılar.

AIESEC Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yıldırım, İstanbul’da bulunan öğrencilere Türk kültür ve tarihini yakından tanıtmak, katılımcıların da kendi kültürel değerlerini tanıtmalarına fırsat vererek ülkeler arasında kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenledikleri organizasyona, 140 öğrencinin katıldığını belirtti.

Boğaz turunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan gençlerden Hollandalı Emile Van Beelin, Türkiye’yi çok beğendiğini dile getirerek, “İlk geldiğimde sokaklar çok kalabalık gelmişti. Çok fazlahareket vardı. Ama Türk insanları çok rahat ve çok içten davrandıklarıiçin alıştım ve sevdim” dedi. Kore’den gelen Bo La Park da Türkiye’nin gizemli ve sıcak bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Farklı ülkelerden insanlarla beraber olmak çok güzeldi. Eğitimler karşılıklı etkileşim içinde geçti” diye konuştu. İngiliz Peter Fernandes ise düşüncelerini, “Kongredeki liderlikle ilgili eğitimi çok iyi buldum. Her şey mükemmeldi. Türkiye güzel bir ülke ve sokakta çalışan herkes yardımcı oluyor” şeklinde ifade etti.

Organizasyon kapsamında Rumelihisarı, Sultanahmet ve Kapalıçarşı’yı da gezecek olan gençler, 17 Temmuz Pazar günü ülkelerine dönmek üzere Türkiye’den ayrılacaklar.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 Temmuz 2005


 
Süper Teyze 40
Çelik okuldan eve gelir gelmez sevgiyle annesine sarıdı ve : - Senin beşinci çocuğun olmadığım için neçok mutluyum anneciğim ! dedi. Annesi meraklandı : - Bu da ne demek şimdi Çelik  ? - Bu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.