Kukla Festivali Üç İli Gezecek
 

Yarın başlayacak olan Ülker Kukla Festivali, 12 Mayıs tarihine kadar 8 grubun katılımıyla gerçekleşecek 5 Mayısta  başlayacak olan Ülker Kukla Festivali, 12 Mayıs tarihine kadar 8 grubun katılımıyla gerçekleşecek.
Yedinci Uluslararası İstanbul Ülker Kukla Festivali, 14’ü yabancı, 4’ü yerli grubun katılımıyla 5-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin açılışı, dünyanın en büyük kukla operası topluluklarından ’Carlo Colla a Figli’nin sahnelediği "II Trovatore" eseriyle yapılacak. Topluluk, İtalyan klasik kukla ’Pupi’ geleneğini kullanarak yaptığı çalışmalarla tüm dünyada tanınıyor. 300 yıllık bir geçmişi olan Carlo Colla a Figli’nin repertuarında, lirik opera, bale, tarihi ve popüler roman ve masal gibi türleri bulmak mümkün. Verdi’nin aynı adlı operasından, Salvatore Cammarano’nun kuklalar için gerçekleştirdiği lirik bir drama olan ’II Trovatore’yi sahneye Eugenio Monti Colla taşıyor. Dünyaca ünlü orkestra şefi Herbert Von Karajan’ın yönetiminde gerçekleştirilen ’II Trovatore’, opera kayıtlarının banttan verildiği eserde, sahne üzerinde soprano, tenor, bariton ve koro yerine 1.40’a varan büyük boyutlarda 200 kukla yer alacak. Açılışa damgasını vuracak olan ’II Trovatore’, festival süresince İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir’de de görücüye çıkacak.
Festival İrtibat Bürosu Tel:
0212 232 02 24-291 51 96



KAYNAK:
Sabah 04 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 181
İki kız arkadaş diskotek dönüşü sohbet ediyorlardı : - Harika bir geceydi, dedi biri. Bütün gece Tarkan ile dans ettim, çok eğlenceliydi. - Benim hiç şansım yoktu, dedi arkadaşı. - Nedenmiş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.