Avrupa listelerinde G.O.R.A. rüzgarı
 

Avrupa’da 2004 yılının en çok izlenen ilk 20 Avrupa filmi açıklandı. Listenin 11’inci sırasında yer alan G.O.R.A., ’Büyük İskender’ ve ’Kızıl Nehirler’i geride bıraktı. Yılmaz Erdoğan’ın Vizontele Tuuba’sı ise 18’inci sırada yer aldı.

Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. ile yakaladığı başarı, Avrupa’da da devam ediyor. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın üstlendiği G.O.R.A., Avrupa’da 2004 yılının en çok izlenen 20 filmi arasında 11’inci sırada yer aldı. 3 milyon 980 bin 947 izleyici sayısı ile listede kendine yer bulan G.O.R.A.’yı 18’inci sırada 2 milyon 934 bin 504 seyirciyle Vizontele Tuuba izledi. Listenin birinci sırasında ’Bridget Jones’ ve ’Koro’ adlı filmler yer alırken, G.O.R.A. dünya çapında çok ses getiren ve başrolünde Colin Farrell ile Angelina Jolie’nin rol aldığı ’Büyük İskender’ ile Jean Reno’nun ’Kızıl Nehirler’ini geride bıraktı.

ABD’DE DE GÖSTERİLECEK
Listede 11’inci sırada kendine yer bulan G.O.R.A., diğer yandan 7 Temmuz’da başlayan ve 25 Temmuz’a kadar devam edecek olan Montreal Fantasia Film Festivali’nde de gösterilecek. 24 Temmuz’da ABD’li izleyici ile buluşacak olan film, Avrupa ve Kuzey-Güney Amerika Sineması kategorisinde perdeye yansıyacak. Festivalin web sitesinde G.O.R.A.’nın Türk sinemasının yenilenmiş ve modern bir ürünü olduğundan bahsediliyor.
Kaynak:Sabah 13 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 124
Yaşlı adam yalnız başına Hayvanat bahçesinde dolaşıyordu. Uzun süre flamingoların olduğu kafesin önünde durdu ve bu güzel kuşları seyretti. Bir yandan da kendi kendine konuşuyordu : - Şu güzelliğ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.