Amerika’ya ilk adım 38 bin yıl önce
 

Meksika’da volkanik bir gölün kıyısında bulunan 38 bin yıllık ayak izinin, Amerika kıtasına atılan ilk adım olduğu öne sürülüyor.

İngiliz bilim insanlarının Meksika kıyılarında bulduğu 30 bin yıllık ayak izi, antropolojinin en temel varsayımlarından birini altüstü edebilir. Meksika’da volkanik tüfler üzerindeki ayak izi, Amerika’ya gelen ilk insanların karadan değil, denizden ulaştığına işaret ediyor. Bilim dünyası, ilk insanların Kuzey Asya kökenli olduğunu ve donan Bering Boğası üzerinden Amerika’ya geçtiğini varsayıyor.

Meksika’nın başkenti Meksiko’nun 130 km güneybatısındaki ayak izini, Liverpool John Moores Üniversitesi’nden Dr. Silvia Gonzalez ve Bournemouth Üniversitesi’nden Matthew Bennett keşfetti. Dr. Gonzales ve ekibi buluşu “antrolojide bomba etkisi yapacak” diye niteleyerek, mevcut paradigmalarla mücadele edeceklerini dile getiriyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 13 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 357
Can kardeşi Canan ‘a sordu : - Gerçek bir vampir,geceleri işe çıkmadan önce ne yapar ? Biliyor musun ? - Bilmiyorum, dedi küçük kız. Ne yapar ? - Dişlerini fırçalar !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.