Altın Portakal’ın sürprizi Kim Ki Duk
 

Bu yıl 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali yepyeni bir çehreyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ulusal yarışmanın seçici kurul başkanlığını Ferzan Özpetek’in üstlendiği festivale; Boş Ev ve Fedakar Kız adlı filmleri ülkemizde de gösterilen Güney Koreli yönetmen Kim Ki Duk da katılacak. Ulusal yarıxşmada dereceye girenlere toplam 340 bin YTL para ödülü verilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) işbirliğiyle 24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali, “42. Altın Portakal Film Festivali”  ve “1. Eurasia Uluslararası Film Festivali”ni tek çatı altında toplayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, bu yılın, Antalya Altın Portakal Film Festivali için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Festivalin zamanın gereğine uygun olarak değişip geliştiğini vurgulayan Türel, “Altın Portakal, Antalya ile özdeşleşmiş bir marka. Bu markaya sahip çıkmak, Antalya’ya sahip çıkmaktır” dedi.

“Türk sinemasının Oscar”ı olarak nitelendirdiği festivalin, kentin uluslararası marka değerine katkı sağlaması amacıyla uluslararası bir festivale de ev sahipliği yapması gerektiğini ifade eden Türel, aynı çatı altında, “42. Altın Portakal Film Festivali” ile eş zamanlı olarak “1. Eurasia Uluslararası Film Festivali”nin de düzenleneceğini söyledi.

Başkan Türel, Antalya’nın, ulusal ve uluslararası iki ayrı film festivalini aynı çatı altında toplayan tek kent olduğuna işaret ederek, Antalyalıların uluslararası festivalde Avrupa ve Asya’dan gelecek olan nitelikli son dönem filmleri izleme imkanı bulacaklarını belirtti.

Festivale katılan tüm filmlere gala düzenleneceğini ifade eden Türel, bu sayede sinemaseverlerin, beğendiklerin filmlerin yaratıcılarıyla bir araya gelebileceklerini kaydetti.

Türel, festival süresince günlük “Festival Gazetesi” çıkarılacağını, gelen tüm konukların kalacakları otellerin ve filmlerin gösterileceği sinemaların kentin merkezinde belirlenen ”Festival Vadisi”’nden seçildiğini bildirdi.

Başkan Türel, sinema sektörüne katkı sağlamak amacıyla ulusal festivalin yarışma bölümünde dereceye girenlere toplam 340 bin YTL, uluslararası festivalde de toplam 100 bin dolar ödül verileceğini vurguladı.

ÖDÜL HEYKELCİĞİ DEĞİŞTİ
   
42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödül heykelciğinin de değiştiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel,  9 esin perisinin antik bir kolon etrafında dans etmesini simgeleyen yeni ödülün tasarımının büyük beğeni kazandığını söyledi.
Kaynak:Hürriyet 13 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 233
Genç adam, yemek yediği lokantada garsona seslendi : - Şef ! Bakar mısın ? Çorbamın içinde garip bir nesne yüzüyor ! Garson duymadı. Genç adam az sonra çorbasında yüzen şeyin ne olduğunu anlad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.