Çukurova’da kuş türlerine koruma
 

Kuşların güneydeki en önemli konaklama alanları arasında gösterilen Çukurova Deltası’ndaki Yumurtalık Lagünü’nün, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma statüsüne kavuşturulması için başlatılan araştırmanın birinci etabının tamamlandı.

Kuş Araştırmaları Derneği (KAD) Sulakalanlar Müdürü Osman Erdem, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı’nın, Çevresel Yatırım Programı kapsamında, KAD liderliğindegerçekleştirdiği “Yumurtalık Lagünleri Yönetim Planı” projesinin ilksonuçlarının alınmaya başladığını belirtti.

Adana Çevre ve Tüketici Koruma Derneği ve Fransız Tour du Valat Biyoloji İstasyonu işbirliğiyle yürüttükleri projenin ilk etabını oluşturan ilkbahar-yaz dönemi çalışmalarının sonuçlandığını anlatan Erdem,”Proje kapsamında, Yumurtalık Lagünlerine göç sırasında konaklamak ve beslenmek amacıyla uğrayan kuş türleri ile bölgede üreyen kuş türleri, sayıları ve önemli üreme ve beslenme alanları tespit edildi.

Kuş araştırması çalışmasını yürüten Süleyman Ekşioğlu tarafından şu ana kadar yapılan çalışmalarda, geçmişte tespit edilen 252 kuş türünden, 132’si şimdiden göç sırasında ya da üreme döneminde görüldü.Yaz, üreme dönemi olduğundan burada üreyen kuş türlerini belirledik. Bu çalışma iyi sonuçlar verdi.” dedi.
Kaynak: Ntvmsnbc 16 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 106
Seval annesine dert yandı : - Anneciğim biliyor musun, ben tarih öncesinde yaşamış bir çocuk olmak isterdim. Annesi gülerek sordu : -Nede devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.