Parkorman’da Deep Purple rüzgarı
 

Ünlü İngiliz rock müzik grubu Deep Purple, Maslak Parkorman’da konser verdi.

‘Bananas’ adlı son albümlerinin turnesi kapsamında İstanbul’a gelen Deep Purple, İstanbullu müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

Solistliğini Ian Gillan’ın yaptığı grup, konserde, yeni albümlerinden parçaların yanı sıra eski albümlerinden ‘Smoke on the Water’, ‘Soldier of Fortune’ gibi klasikleşmiş şarkılarını da seslendirdi.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİ GRUPLARINDAN
Efsanevi rock grubu Deep Purple, uzun bir aradan sonra ‘Bananas’ dünya turnesi kapsamında ülkemizi ikinci kez ziyaret etti.

Tüm dünyada 100 milyonu aşan albüm grafiğiyle “Tüm Zamanların En İyi Gruplarından” olan Deep Purple hard rock, heavy metal türünün de öncülerinden sayılıyor.

1968 yılında Ritchie Blackmore, Rod Evans, Nick Simper, Jon Lord ve Ian Paice tarafından İngiltere’de kurulan grup tarih içinde pek çok kadro değişimi yaşadı.

Özellikle canlı performanslarıyla öne çıkan Deep Purple gitarist Blackmore’un gruptan ayrılmasıyla büyük bir darbe yaşamıştı. Deep Purple şu an Steve Morse, Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice ve Don Airey ile yoluna devam ediyor.

Özellikle 70 ve 80’li yıllara damgasını vuran topluluk Guinness rekorlar kitabınca “en gürültülü” grup olarak tarihe geçmişti.

Deep Purple en son, Bob Geldof tarafından G-8 liderlerinin dikkatini Afrika’daki açlığa çekmek amacıyla düzenlenen Live 8 konserlerinde sahne aldı.

Müzik dünyasında 37’nci yılını kutlayan grup hâlâ ayakta. İlk kez 1998 yılında Türk hayranlarıyla buluşan grup, dün gece de Parkorman’da başarılı bir konser verdi.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 101
Bayram tatilinin sonunda öğretmen öğrencilerinden bayram süresince yaptıkları ziyaretleri kompozisyon haline getirmelerini istedi : - Bayramda hepiniz akrabalarınızı ziyaret ettiniz. Bu ziyaretle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.