Barış için müzik
 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Viladimir Spivakov Vakfı işbirliğiyle 2006 yılı haziran ayında Aspendos Uluslararası Harika Çocuklar Festivali düzenlenecek. Anadolu Üniversitesi’nin Ukrayna Uyruklu Öğretim Görevlisi Amina Aygistova, festivalde, yaşamlarını müzisyen olarak sürdüren 5-15 yaş arası çocukların görev alacağını belirtti. Çocukların tüm dünyanın barış elçileri olduğunu belirten Aygistova, geleceğe umutlu bakmak için bugünün aydınlatılması gerektiğini kaydetti.

Bütün kültür, din, ulus ve kalplerin sanatla birleştiğini ifade eden Aygistova, şöyle konuştu: “Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Viladimir Spivakov Vakfı işbirliğiyle 1-5 Haziran 2006 tarihleri arasında, Antalya’da, Aspendos Uluslararası Harika Çocuklar Festivali yapmayı planlıyoruz. Festivale Türkiye’nin komşu ülkelerinden başlamak üzere tüm dünya çocuklarının katılımını sağlayacağız. Festivale, yaşamlarını müzisyen olarak sürdüren eğitimlerini güzel sanatlar alanında alan 5-15 yaş arası çocuklar katılacak. Festivalden sağlanacak gelir, UNICEF ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uygun göreceği bir kuruluşa bağışlanacak.”

Aygistova, dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye’de 1984 yılından bu yana yaşanan terör olaylarında çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Dünyada barışın sağlanmasını geleceğin yöneticileri olan çocukların sağlayacağını ifade eden Aygistova, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Pyotr Stegniy ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’u ziyaret edip, festival için destek istediklerini belirtti.

Bakan Atilla Koç’un projeyi çok beğendiğini ve destek vereceğini ifade eden Aygistova, “Tüm dünya çocuklarının katılması planlanan festivalin, terörün ne olduğunu en iyi bilen Türkiye’de yapılması daha anlamlı olacaktır” dedi.
Kaynak:Hürriyet 22 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 284
Onur ve babası Pazar sabahı balığa çıkmışlardı. Saatlerce olta salladılar ama tek bir balık bile yakalayamadılar. Canı sıkılan Onur yalvaran gözlerle babasına baktın ve dedi ki : -  Babacığı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.