Harry Potter’ın son kitabının sırları
 

Harry Potter serisinin son kitabı ‘Harry Potter ve Melez Prens’ ekim ayında Sevin Okyay çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları tarafından Türkçe yayınlanacak. Türkiye’nin en çok okunan haftalık haber ve aktüalite dergisi Tempo, son sayısında altıncı kitabın sırlarını araştırdı.

TEMPO’nun son sayısına bir röportaj veren kitabın çevirmeni gazeteci-yazar Sevin Okyay, ‘Harry, bu kitapta Zümrüdüanka Yoldaşlığı’ndaki sevimsiz yeniyetme sorunlarından kurtulmuş. 16 yaşında. Artık hakarete, yok sayılmaya, aşağılanmaya alışmış, bunlar onu pek etkilemiyor. Daha büyük, daha güçlü. Yazar Rowling de ona daha fazla sorun yüklemiş. Muggle Ailesi bu sefer ona erişemeden (diyelim), evden çıkıp gidiyor’ diyor. Okyay, ‘büyümüş Harry’yi daha çok sevmiş, ‘Bir önceki kitapta, ona karşı içimde bir temiz dövme duygusu vardı’ diyor. İşte Tempo’da yer alan kitapla ilgili ipuçları:

Artık Mr.Fudge’un yerine yeni bir Sihir Bakanı’mız oluyor.

Hagrid’in üvey kardeşi Grawp’a ne olduğunu öğreniyoruz.

Harry sanılanın aksine Cho Chang’le romantik bir ilişki yaşamıyor ama hayatında küçük bir aşk macerası başlıyor. Hem de en yakın arkadaşının kız kardeşi Ginny ile. Ginny’nin ona olan ilgisi bu kitaba değil daha öncekilere dayanıyor.

Dumbledore’un neden Snape’e güvendiği ortaya çıkıyor. Harry ve arkadaşları ‘Hecelerin Standart Kitabı’ diye bir kitap buluyor. Ve tüm macera ondan sonra başlıyor. Çünkü enteresan bilgilerle dolu olan kitabın son sayfasında ‘Melez Prens’in malıdır’ yazıyor. Kitabın sonuna kadar kimse aslında Melez’in Snape olduğunu anlamıyor. Çünkü kimse annesinin muggle, babasının cadı olduğunu bilmiyor.

Muggle’lar çok garip şeylere şahit oluyorlar.

Sihir dünyası gerçekten çok acımasız bir savaşa girişiyor ve Harry’nin en yakınlarından biri müdür Dumbledore, Snape tarafından öldürülüyor. Öldürülme sahnesine Harry şahit oluyor ve ölen kişinin arkasından kitapta aynen ‘Dumbledore okuldan ayrıldı, hayattan ayrıldı, Harry’den ayrıldı’ yazıyor.

Harry’nin akrabaları hakkında daha çok detay veriliyor. (Rowling röportajlarında, onların aslında hikáye için çok da önemli olmadıklarını söylüyor) Lilly Potter hakkında bir gerçek ortaya çıkıyor.

Hagrid’in arkadaşı olan dev örümcek Aragog ölüyor. 

 
Süper Teyze 161
Küçük Ada heyecanla annesine koştu : - Anneciğim bak ! Bahçede dört tane böcek yakaladım. İkisi dişi, ikisi de erkek ! - Aferin oğlum, dedi annesi. Peki cinsiyetlerini nereden biliyorsun ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.