Beton duvarlar havayı filtreleyecek
 

İsveç’te başlatılan bir projede kaldırımlar ve otoyol kenarlarındaki duvarlar titanyum dioksit içeren bir boya ile kaplanacak. Boya havadaki toksitleri temizliyor.

İsveçli bilim insanları kentleri daha temiz tutmanın yollarını arıyor; ülkenin başkenti Stokholm’de başlatılan bir projeyle kentteki yapıların duvarlarına sürülecek özel bir boya havayı temizleyici işlev görecek. Kentteki tüm duvarlar özel çevreci bir boya ile boyanacak. Boya havadaki kirletici elementleri filtreliyor.

Projeyi üstlenen İsveçli inşaat devi Skanska, boyanın otoyol kenarlarında duvarlara ve kaldırımlara uygulanacağını açıkladı. İsveç ve Finlandiya arasında 1.7 milyon dolarlık proje uyarınca beton yüzeyler titanyum dioksit ile kaplancak. Diş macunlarında da kullanılan bu madde ultraviyole (UV) ışınlarına maruz kalınca kimyasal reaksiyona giriyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 25 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 355
Ceren o akşam her zamankinden önce hazırlandı, geceliğini giydi, dişlerini fırçaladı, annesine,babasına ‘iyi geceler’ diledi,koşarak odasına gitti,yatağına girdi,yorganı üstüne çıktı ve gözlerini yu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.