Türkiye Çevre Platformu kuruldu
 

Türkiye’nin dört bir yanındaki çevreyi koruma örgütleri bir araya gelerek, Türkiye Çevre Platformu’nu kurdular.

Doğayı ve doğal yaşamı koruma amacı üzerine senelerdir çeşitli çalışmalarda bulunan Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara Çevre Platformu temsilcileri Ankara’da toplanarak, Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) çatısı altında resmen birleştiler.

Marmara Çevre Platformu Sekreteryası Sunay Obuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TÜRÇEP’in hedefinin çevre duyarlılığı sağlamak, kamuoyu oluşturmak, sorunlara çözüm yolları bularak hayata geçirmek olduğunu vurgulayarak, çevre ve ekoloji ekseninde politikalar belirleyeceklerini ve yetkilileri yönlendirmek için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

“Küresel ısınma, nükleer kirlilik, fosil yakıtlar, savaş ve kimyasal silahlar, erozyon gibi etkenler doğaya zarar vermektedir. Bunların yanında kişisel seçim ve kararlarla ortaya çıkan Maden Kanunu ve Orman Kanunu gibi çevre karşıtı yasalar, yanlış turizm politikaları, nüfus artışı ve çarpık yapılaşma gibi zararlar da bulunmaktadır.” diyen Obuz, Türkiye genelindeki çevre platformlarının doğaya zarar verenlerle daha güçlü mücadele edebilmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.
Kaynak: Ntvmsnbc 26 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 318
Bir patates ile bir kuşkonmaz, toprağın altında buluşmuş, sohbet ediyorlardı. Patates yakındı : - Anlayamıyorum şekerim ! Senden daha iriyim, daha ağırım. Sen hem hafif hem de incesin. Buna rağme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.