SERTAB ERENER: NO BOUNDARIES
  2003 ortasında elde ettiği Eurovision başarısından sonra bir İngilizce albümle Avrupa’ya açılacağını açıklayan ünlü sanatçı Sertab Erener sözünü tuttu. Bir Türk sanatçının hazırladığı ilk İngilizce albüm, “No Boundaries” Ocak’ta Avrupa ve Türkiye müzik marketlerinde yerini aldı.

Albümde yer alan şarkıların neredeyse tamamında arabesk kemanlar kullanılmış. Şarkılarda kulağınıza çok hoş arabesk melodileri çalınıyor. Ancak şöyle düşünmeyin: Sertab Avrupa’ya arabesk satmıyor!.. Çünkü şarkı düzenlemeleri o kadar batılı bir anlayışla yapılmış ki, şunu temin edebilirim: Türk motifleriyle süslü melodiler hiç bu kadar Avrupai, hiç bu kadar evrensel kullanılmamıştı.

Önceden single olarak yayınlanan “Every Way That I Can” ve “Here I Am” bu albümde de mevcut. Bunlar dışında en çok öne çıkan şarkılar, kıvrak melodileri ve akılda kalıcı sözleriyle “Breathe in Deeper” ve “It Takes More”... Sertab, albümünde önceden tanıdığımız şarkılarına da yer vermiş. “Aşk” adlı şarkı “Leave” adıyla, “Vur Yüreğim” şarkısı “Storms” olarak, ve “Kumsalda” adlı şarkı (anlamını neredeyse tamamen koruyarak) “Back To The Beach” adında karşımıza çıkıyor.

“No Boundaries”, dünya müzik standartlarında, çağdaş bir albüm. Bir Türk dinleyici için mükemmel diyebilirim... Ancak Sertab’ın Avrupa pazarına girebilmesi için yoğun bir promosyon çalışmasına ihtiyacı var. Eğer bu da gelirse, Sertab’ı bu yakınlarda dünya listelerinde görebiliriz.


Yazan: Murat EVRE

 
Süper Teyze 467
Coğrafya dersinde öğretmen Nazlı’yı sözlüye kaldırır. İlk iki soruya cevap veremeyen  Nazlı’ya : - Sana bir şans daha veriyorum kızım,der. Söyle bakalım, -Ölü deniz yurdumuzun neresindedir devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.