Anadolu Ateşi Guinness’i zorlayacak
 

Mustafa Erdoğan’ın genel sanat yönetmeliğindeki Anadolu Ateşi, Aspendos’ta en hızlı danslarla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hazırlanıyor. 

Dünyanın 30 ülkesinde 6 milyonu aşkın sanatseverle buluşan Anadolu Ateşi dans grubu, yaz sezonu boyunca Antalya’da Aspendos’ta sahne alacak.

Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Antalya’da düzenlediği basın toplantısında, Aspendos’taki gösterilerden birinin Guinness Türkiye temsilcileri tarafından da izleneceğini bildirdi.

“Gösterideki Karadeniz danslarının dünyanın en hızlı dansları olduğunu iddia ediyoruz” diyen Erdoğan, Türk halk danslarının Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer almasını arzu ettiklerini vurguladı.

GÖSTERİLER TÜM DÜNYADA SÜECEK
Anadolu Ateşi’nin Türkiye gösteri tarihinde yaşanmamış bir başarı elde ettiğini belirten Erdoğan, Aralık ayına kadar İngiltere, Yunanistan, Azerbaycan, Kazakistan, ABD, Macaristan, Mısır ve Fransa’da sahne alacaklarını söyledi.

Erdoğan, 12-13-15 ve 16 Kasım 2005 tarihlerinde Mısır’daki Giza Piramitleri’nin önünde Anadolu Ateşi için özel platform kurulacağını ifade etti.

F1 İÇİN ÖZEL GÖSTERİ
Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi’nin 21 Ağustos’ta İstanbul’da start alacak Formula 1’in açılışında ve aynı tarihte İzmir’de sona erecek 23. Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’nın (UNIVERSIADE) kapanışında sahne alacağını söyledi.

Özellikle Formula 1’de Anadolu Ateşi’nin gösterisinin 3 milyar kişi tarafından izleneceğini belirten Erdoğan, organizasyon için 100 dansçının yer alacağı özel bir gösteri hazırladıklarını kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 27 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 99
  Annesi Korhan’a seslendi : - Kardeşin neden ağlıyor oğlum  ? - Çünkü Bana çok kızdı ! - Peki neden ? - Çünkü ona yardım ettim. Korhan’ın annesi şaşırdı : -Yardım ettiğin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.