YKY’den Harry Potter için önlem
 

“Harry Potter”in henüz Türkiye’de basılmayan yeni kitabı “Melez Prens”in yayım haklarını elinde bulunduran Yapı Kredi Yayınları, kitabın bazı bölümlerinin Türkçe çevirilerini yayınlamaya başlayan internet sitelerini uyardı.

Yapı Kredi Yayınları, “Harry Potter ile ilgili açıklama” başlığıyla Hürriyet gazetesine ilan vererek, korsan çevirilerle ilgili uyarı yaptı.

Açıklamada, “Son günlerde gerek basında, gerekse internette dolaşan bazı haberlerde, Harry Potter dizisinin altıncı kitabı olan ‘Melez Prens’ adlı kitabın izinsiz olarak Türkçe çevirilerinin yapıldığı ve bunların internet sitelerinde yayınlanacağı duyurulmaktadır. Kitap Türkçe’ye çevrilmektedir ve Ekim ayı başında yayınlanarak okurlarına ulaştırılacaktır. Kitabın izinsiz çevirisini yapmak, bu çeviriyi gerek basında, gerekse internet sitelerinde ve başka yerlerde izinsiz olarak yayınlamak suçtur. Bunu yapanlar ve yapılmasına aracı olanlar hakkında yayınevimiz gerekli yasal yollara başvuracaktır. Harry Potter okurlarının ve basınımızın bu konuda duyarlı davranacağına inanıyoruz” dendi.

YKY Yayın Yönetmeni İlknur Özdemir, ilanın çıkması üzerine bu işlemi yapan bazı sitelerin kitabın bölümlerini yayından kaldırdıklarını kaydetti ve bu uygulamaya devam edenler için yasal işlem yapabileceklerini söyledi.
Kaynak: Ntvmsnbc 28 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 209
Sertaç’ın ablası Seda kendinden hiç hoşnut olmayan bir genç kızdı. Sürekli olarak fazla kilolarından yakınırdı. Sertaç bir gün ablasını cep telefonundan aradı ve : - Müjde ablacığım ! dedi. Çok ç devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.