İlköğretimde İngilizce’ye ağırlık!
 

EĞİTİMDEKİ değişikliklerden ilköğretim okulları da nasibini aldı. Yeni programda İngilizce ders saatleri artırıldı. 4 ve 5. sınıflarda 4, 6-7-8. sınıflarda ise 8 saat İngilizce dersi konuldu. Resim dersinin adı ’Görsel Sanatlar’ olarak değiştirildi. İsteğe bağlı ve 2 saat olarak planlanan müzik ve resim dersleri de iki dönem halinde alınabilecek.

3 saat Atatürkçülük
Yeni programda teknoloji, tasarım, trafik, ilkyardım zorunlu dersler arasında yer aldı. Tarım-Hayvancılık dersi zorunlu olmaktan çıkarıldı. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 3 saate çıkartıldı.
Seçmeli ders sayısı bakanlık onayı ile arttırılabilecek. Sanat, spor etkinlikleri derslerinde öğrenciler, drama, tiyatro, halk oyunları, enstrüman, güreş, futbol gibi dersleri, seçebilecek. Yine seçmeli olan ’Halk Kültürü’ dersi ile düğünden cenazeye, giyimden yemeğe kadar ulusal kültür öğrencilere aktarılacak. Ancak bu derslere nasıl öğretmen bulunacağı merak konusu oldu. Bu arada, seçmeli dersler notla değerlendirilmeyecek. Öğrenci seçmeli dersini ikinci dönem değiştirebilecek.
Kaynak:Güneş 29 Temmuz 2005

 
Süper Teyze 69
Okuma yazmayı yeni öğrenmişlerdi. Öğretmen sınıfın en çalışkanlarından Ermeyi tahtaya kaldırdı : - Emreciğim, bizim için tahtaya ‘saksafon’ yazabilir misin ? Emre sıkıntılı : -Yazamam öğretme devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.