Nil Oryantali Nasıl Öğrendi?
  Ayşe Arman ile yaptığı röportajda, Nil’ in dans öğretmeni Nesrin Topkapı sorulara cevap verdi:
Nil yetenekli bir öğrenci.
Nasıl buldu sizi? Ne yaptı, önce telefon mu açtı?
_ Telefon açtı bana, böyle böyle bir klibim var, çalışmak istiyorum, dedi. Tamam dedim.Geldi buluştuk, beraber çalışmaya başladık. Önce değişik figürleri yaptık. Sonra diğerlerini. 15-20 ders verdim. 30 saate yakın yani.
Grup halinde mi çalıştınız yoksa özel ders mi verdiniz?
- Grupla da çalıştığımız oluyor, özel ders de veriyorum. Ama Nil’ in yapmak istediği biraz farklıydı. O şarkısında anlatmak istediği şeyi dansla göstermeye çalıştığından bire bir  çalışmamız gerekti.
Başarılı mı sizce?
- Söyleneni çok iyi anlıyor ve aynı anda bana ayak uydurabiliyor. Vücut kırıklığı ve esnekliği buna çok müsait. Bence gayet başarılı.
Vücut kırıklığı mı denir?
- Evet. Öyle bir tabir vardır. Birinin dansa olan yeteneğini tarif etmek için vücut kırıklığından bahsederiz.
Oryantalin nağmelerine ayak uydurabiliyor mu?
-Benim onun üzerinde yaptığım koreografide, onun kişiliğine, onun tarzına, onun çocuksuluğuna uygun, şarkısının sözlerine uygun figürler oluşturduk. Aslında onun için yapılmış bir dans bu.

Nil Karaibrahimgil de Ayşe Arman’ ın sorularına şu cevapları verdi:
Nereden esti öğrenmek?
- Klibim çekilecekti. Albümümde arabesk şarkılar da var. Kendimi ve insanları şaşırtacak bir şey yapmak istedim." Nil ve oryantal. Ne alakası var?" demelerini istedim. Hepimiz severiz göbek atmayı ama nedense öyle değilmiş gibi davranırız, bu konudaki ikiyüzlülüğe de gıcığım. Şahane, o zaman öğreneyim dedim. Fakat bir sorunum vardı...
Nedir o?
- Sahnede aşırı endişeli olduğum için çok hareket ediyorum, koşturuyorum, zıplıyorum, izleyen yoruluyor. Önce kendime bir sandık aldım, ne yapılacaksa bunun üzerinde yapılacak dedim. Fakat baktım ki, bu işi profesyonelinden öğrenmek gerekiyor, kendi başına olmuyor, Nesrin Hoca’ ya gittim.
Neden Nesrin Topkapı’ yı seçtiniz?
- Çünkü araştırdım, bu ders kimden alınır, kim en iyisidir. Hakikaten Nesrin Hoca bu işi çok iyi bilen ve harika anlatan biri. Bana ilk derste dedi ki: " Uygularken kendinden de bir şeyler kat, oryantali senleştirerek yap. O zaman senin tarzına daha çok uyar." Onun kişiye özel öğretme teknikleri var. Teatral anlatıyor. Derslerde gülmekten ölüyorsun. Ve o hareketleri unutmana imkan yok...

Ayşe’ nin Gözlüğü- Ayşe Arman


KAYNAK: 11 Nisan 2004 Hürriyet Pazar

 
Süper Teyze 438
   Ali ve Oktay sohbet ediyorlardı :   Senin baban spor yapar mı ? dedi Oktay. - Evet, dedi Al,i. Harika bir pul kolleksiyoncusudur ! - Ama pul toplamak spor sayılmaz ki, dedi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.