Olimpiyat evinde terör sinemaya uyarlanıyor
 

Ünlü yönetmen Steven Spielberg, 1972’de Batı Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda Filistinli teröristlerin, İsrailli sporcuların kaldığı kampı basarak İsrailli 11 sporcuyu öldürmesiyle sonuçlanan Kara Eylül terör saldırısını ve İsrail’in bu saldırıya verdiği cevabı konu alan ‘Münih’ adlı filminin çekimlerine önceki gün başladı.

Tümüyle gerçek olaylardan senaryolaştırılan filmde, 1972 Münih katliamını planladığı saptanan 11 Filistinlinin izini sürerek hepsini yok etmekle görevli İsrail gizli intikam birliğinin öyküsü anlatılacak. ‘Troy’ filminden tanıdığımız Eric Bana’nın başrolünü oynadığı filmde, yardımcı rollerde Shine filmindeki rolüyle Oscar kazanan Geoffrey Rush ve Daniel Craig gibi başarılı isimler oynuyor.

Steven Spielberg, yeni projesiyle ilgili şu açıklamada bulundu: ‘Kara Eylül olarak bilinen Münih saldırısı ve İsrail’in buna aynı tarzda verdiği cevap, Ortadoğu tarihinin belirleyici anlarından birisiydi. Tarihsel olaylara olup bittikten sonra geri dönüp bakmak kolaydır. Çünkü üzerinden yıllar geçtikten sonra bakmanın avantajı söz konusudur. Kolay olmayan ise, yaşanmış olayların o anları yaşayan insanlara nasıl göründüğünü gösterebilmektir. Münih katliamına İsrail’in verdiği cevabı bugüne kadar hep politik veya askeri terimlerle düşündük. O trajedinin intikamını almak üzere görevlendirilmiş insanların gözünden bakmak, bu korkunç olaya insani boyut ekleyecektir.’

Avrupa’nın çeşitli kentleri ve New York’ta çekimleri gerçekleştirilecek filmin senaryosu, olaylara bizzat tanıklık etmiş kişilerin anılarından yola çıkılarak hazırlandı. Film, 27 Ocak 2006’da Türkiye’de gösterime girecek.
Kaynak:Hürriyet 1 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 139
Ayla ve Beril, ilk kez diskoteke gitmek için annelerinden izin almış ama eğlenceye kaptırıp eve çok gecikmişlerdi. Saati fark ettiklerinde Ayla korkuyla söylendi : - Eve girince annem beni haşl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.