Senarist Sefa Önal Guinness’e girdi
 

Türk sinemasının emektar senaristlerinden Safa Önal’ın filme çekilmiş 395 senaryosu, dünyanın en ilgi çekici rekorlarının yer aldığı Guinness Rekorlar Kitabı tarafından bir dünya rekoru olarak tescil edildi.

Önal, 53 yıl Türk sineması için hiç durmadan çalıştığını ifade ederek, ‘Ben sadece senaryo yazdım ve film çektim. Bir gün böyle bir rakama ulaşacağımı ve karşılığını da böyle göreceğimi bilmiyordum’ dedi. İşini çok sevdiğini ve sabırla çalıştığını dile getiren Önal, çalışmalarının bir dünya rekoru olarak tescil edilmesini de heyecanla karşıladığını söyledi. Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi ve İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural da, Önal’ın 395 senaryosunun filme çekilmesinin bir dünya rekoru olarak tescil edildiğini belirterek, ’Böylece Guinness tarafından yeni bir kategori açıldı’ dedi. Prof. Dr. Orhan Kural, 4 Ağustos Perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyerek, Safa Önal’a Guinness diplomasını takdim edecek.  
Kaynak:Hürriyet 3 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 464
Şehirlerarası otobanda görev yapan polis, arkadaşlarına telsizle önemli bir haber verdi : - Dikkat ! Dikkat ! Ankara-İstanbul karayolunun 74. kilometresinde  bir zebra görülmüştür ! Zebranın devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.