Apple’dan fareye yeni konsept
 

Kişisel bilgisayarlarında fare kullanan ilk şirket Apple, yeni bir fare konseptiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. "Mighty Mouse" isimli fare, yenilikçi bir ’kaydırma tekerleğine’ ve dört adet düğmeye sahip

Kişisel bilgisayar sektörünün yenilikçi isimlerinden Apple, yepyeni bir fare konseptiyle kullanıcıların bilgisayar ile etkileşimini farklı bir boyuta taşımayı amaçlıyor. "Mighty Mouse" isimli yeni fare, sahip olduğu sıra dışı özellikleriyle, ’kaydırma tekerleği’nden sonra farelerde yeni bir devrim yaratabilecek niteliklere sahip.

Apple, ’topu keşfetti’

Bundan birkaç yıl önce popülerleşen fareler üzerindeki kaydırma tekerleği, belgeler içinde genelde yukarı ve aşağı doğru hareket edilmesini sağlıyor. Apple’ın Mighty Mouse’u ise tekerlek konseptini, "Scroll Ball" isimli  ’top’ ile değiştirerek, 360 derece hareket kabiliyeti gibi daha fazla özgürlük sunuyor.

Örneğin ekran çözünürlüğünüzü aşan yüksek çözünürlüklü bir resim dosyasını görüntülerken, fotoğrafın her yeri üzerinde bu Scroll Ball ile kaygan bir şekilde hareket edilebiliyor. Apple’ın şık tasarımının yanı sıra sağladığı konfor ile bu özellik zaman tasarrufu dahi sağlayabiliyor.

Hassas ve fonksiyonel

Mighty Mouse’un alt kısmına yerleştirilen dokunma duyarlılığı teknolojisi, isabetli ve yüksek netlikli bir hareket kabiliyeti vaat ediyor. Ürün üzerinde ve yanlarında bulunan ikişer adet tuş sayesinde yönetimsel fonksiyonlar daha kolay bir şekilde yerine getirilebiliyor ve Mac OS X Tiger’ın Dashboard uygulaması gibi çeşitli spesifik yazılımlara doğrudan erişilebiliyor.

Mighty Mouse, özellikle Apple’ın son işletim sistemi Mac OS X Tiger için geliştirildi. İşletim sistemiyle yüksek uyumlulukta çalışan fare programlanabilir arabirimiyle kullanıcılarına daha fazla konfor sağlarken fareye yeni bir boyut da kazandırıyor.
Kaynak:Hürriyet 3 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 294
Öğretmen sınıfta sıraların  arasında dolaşırken yerde bir sigara paketi gördü. Fena halde sinirlenerek paketi eline aldı ve bağırmaya başladı : - Bu paket kime aitse hemen ortaya çıksın ! Bu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.