48 saat içinde okul kurulacak
 

Aralık ayından itibaren “taşınabilir okul” projesi hayata geçiriliyor. Çok göç alıp da okul sayısı yetişmeyen kentler için düşünülen bu okullar, 48 saat içinde kurulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, göç alan büyükşehirlerde oluşan yeni yerleşim yerlerine okul yapmakta zorlanıyor. İmar planı olmadan yerleşime açılan gecekondu semtlerinde yaşayan çocukların eğitimi için bakanlık, “taşınabilir okulları” Aralık ayından itibaren yerleştirmeye başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım Tesisleri Daire Başkanı Prof. Dr. Abdussamet Arslan, “Taşınabilir okulu Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Adana gibi yüksek göç alıp okul yapılamayan yerlerde yapacağız. Okul yapılamayan yerleri tespit ettik. 24-48 saate prefabrik okul kurulacak” dedi.

BAŞKA İLLERE KAYDIRILACAK
Taşınabilir okulların bölgenin imar sorunu bitip, yerleşik okul yapıldıktan sonra ihtiyacı olan başka illere kaydırılacağını belirten Arslan şunları söyledi:

“Köy ve mezralarda küçük minimum 3 derslik okul ya da 5 -8 derslikli tek katlı okullar olacak. Büyükşehirlerde 10,12,14, 16, 24 dersliğe kadar çıkabilecek. İstediğimiz kadar derslik sayısını arttırabiliriz.”

ÖĞRETMENLER HEMEN ATANACAK
Abdussamet Arslan, prefabrik okulların deprem konutları gibi değil gerçek okul standartlarında yapıldığına dikkat çekti. Bölgelerin yapısına göre hazırlanan okuların ısıtma sistemleri de kendi içlerinde olacak. Taşınabilir okulların öğretmenleride hemen atanacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 4 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 432
  Ali ve Ayşe, okuldan sonra aynı otobüsle evlerine dönüyorlardı. Ali o gün otobüsteki yerine oturur oturmaz gözlerini yumdu. Ayşe şaşırmıştı : - Çok mu yorgunsun ? Uyuyacak mısın Ali ? - Hay devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.