Discovery’de onarım bilmecesi
 

Uzay mekiğinde dün yapılan onarımın başarılı olmasına karşın, kokit penceresinin altında yeni bir hasar tespit edildi.

Geçen hafta uzaya fırlatılan discovery uzay mekiğinin dünyaya dönüşünde risk yaratabilecek bir parça dün başarıyla onarılmıştı. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yetkilileri şimdi de yine ısı kalkanında ve mekiğin kokpitinin altıda meydana gelen hasarın onarım gerektiirip gerektirmediğini araştırıyor. ısı kalkanı olarak görev yapan fayanslarda meydana gelen hasar, iki buçuk yıl önce nasa’nın colombia uzay mekiğini kaybetmesine ve yedi astronotun ölümüne yol açmıştı.

Discovery’nin dünyaya dönüşü sırasında hasar alan bu parçanın mekikten kopması ve hızla tekrar mekiğe çarpmasından endişe ediliyor. NASA şimdi mekiğin bu bölümünden çekilen videoları inceleyerek nihai bir karar vermeye çalışıyor.

Eğer bu parçanın da tamir edilmesi kararı çıkarsa Discovery müretabatı dördüncü bir uzay yürüyüşü daha yapmak zorunda kalacak. bu yürüyüş sırasında astronotlar bu sefer mekiğin bu bölümünü tamir etmeye çalışacak. Geçen salı günü uzaya fırlatılan discovery’nin 8 ağustos’ta dünyaya dönmesi planlanıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 4Ağustos 2005


 
Süper Teyze 338
Boğaç, saçma  bilmecelere çok meraklıydı. Bir gün yine yakın arkadaşı Okay’ı yakaladı : - Bilmeceme doğru cevap verirsen, sana benden bir dondurma ! Anlaştık mı ? dedi. - Anlaştık , ded devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.