Hepimizin Dilindeki Şarkı ZALİM’ in yaratıcısı YALIN, Ayşe Arman’ la Konuştu
 

Şarkısı Zalim, 20 gün içinde satış rekorları kırdı. Uzun zamandır böyle bir pop patlaması yaşanmamıştı. O yüzden herkesin ilgisi onun üzerine yoğunlaştı. O kim? Siz Yalın diye biliyorsunuz ama aslında o Hüseyin. Adı Hüseyin soyadı Yalın. Hemen yanlış hayallerin peşinde koşmayın, o son derece düzgün bir çocuk.
Hepimizin ailesinde var olan kardeşlerimizden biri gibi. Popçu-popçu durmuyor, tuhaf acayip şeyler giymiyor. Üstelik star eğilimleri de yok, sıkılıyor filan bu. Fotoğraf çektirmekten hoşlanmıyor, poz vermeyi sevmiyor, " Bitse de gitsek " havasında. Ama kafası çalışıyor, Saint Michel mezunu, üniversite öğrencisi, ailesiyle yaşıyor, tek çocuk, gitar çalmasını biliyor, poz olsun diye elinde tutmuyor.
Çocukluğunuzda aklınızda kalmış bir kare? Herhangi bir kare? Evdesiniz, bahçedesiniz, sokakta oynuyorsunuz...
-
Mutlu bir çocukluk benimki. Babam eve gelince, sigortacı olmuyor, eline gitar alıp çalıyor, Enrico Macias şarkıları söylüyor, annem de ona eşlik ediyor. Ya da kuzenlerimle birlikte anneanneme sürpriz doğum günü partisi hazırlıyoruz, bütün aile makyaj yapmış, kılıktan kılığa giriyoruz. Tek çocuğum ama dolu kuzenim var benim. Onlarla büyüdüm.
Peki ün, şöhret gibi kavramlarla aranız nasıl?
-
Pek iyi değil. Şarkımın benden önce meşhur olması beni rahatlattı.Bu tam olarak ne bir plan ne de tesadüf. Doğal ve normal gelişti. CD’ yi bitirdik, test etmek için radyolara verdik. Üzerinde sadece Yalın ve Zalim yazıyor. Fotoğraf filan da yok. Yeni şarkılar radyolarda günde 3-5 kez çalar, Zalim 10 kere çalmaya başladı. Bunun bir pazarlama stratejisi olduğunu iddia edenler var. Tabii istedikleri gibi düşünmekte özgürler ama bunu bu hale getiren basın. Onlar bu gizemi sevdiler...
Son 20 gündür hayatınızda ne tür değişiklikler var?
-
Bakkala gidiyorum:" Yalın Bey günaydın!" diyorlar. Benzinciye giriyorum:" Abi sürekli albümünü dinliyoruz." Universal’ in en çok satan albümler listesinde dördüncüymüşüm. Guns and Roses’ tan sonra! İngiltere’ deki Universal’ cilerle tanışmaya Londra’ ya gittim. 20 gün önce bunları hayal bile edemezdim.
Ropörtaj: AYŞE ARMAN



KAYNAK:
Hürriyet 17 Nisan 2004

 
Süper Teyze 385
Titiz müşteri,gittiği lokantada yemeğini ısmarladıktan sonra, tabağının yanında duran çatal ve bıçakları masa örtüsüyle temizlemeye başladı. O sırada kimsenin kendisini görmediğini sanıyordu ama az  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.