Kargo yine bir arada
 

Son yılların en sevilen gruplarından biri olan Kargo geri döndü. Grup eski şarkıları yeni bir yorumla seslendirdikleri "Yıldızların Altında" adlı ’cover’ albümleriyle konuşuluyor.

Ayrıldılar, birleştiler, sorunlarını hallettiler ve kaldıkları yerden devam ediyorlar. Kargo, ünlü şarkıların yeni yorumlarından oluşan ’cover albüm’lerini anlattı.

Kargo’nun "cover albüm" ü, diğerlerinden farklı... Sanki tüm şarkılar yeniden bestelenmiş gibi. Sadece vokalleri yüzünden ilk çıkış şarkısı ’Yıldızların Altında’ya ısınamadım, onun haricindekiler gayet iyi. Özellikle de Aşkın Nur Yengi’nin en önemli şarkılarından ’Ayrılmam’a yapılan cover. Dinlediğiniz zaman fark edeceksiniz, onlar bu albümü yaparken çok eğlenmiş, siz de bu coşkuya katılın bence, yargılamadan, etki altında kalmadan...

* Yeni bir albüm değil de "cover albüm" yaptığınız için tepki alıyorsunuz. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Selim Ö.- Bugüne kadar hiç cover yapmadığımız için tamamı böyle bir albüm yapınca tepki aldık. Şunu anlatmak istedik insanlara, 10 parçalık bir albüm yapsaydık içine de bir iki tane cover koysaydık bu coverlar konusunda iddialı bir hareket değildi. Sonuçta onlar beğenilmezse diğer şarkılarla eksik giderilebilir. Ama tamamen cover’dan oluşan bir albüm daha cesaret ister. Göğsünü açıp bekliyorsun, çiçek de gelebilir, taşlar, sopalar da. Albüme çok iyi eleştiriler de var. Sektörel anlamda da kapladığımız alan güzel.

* Hayranlarınız... Üretemiyorlar mı acaba diye korkuya düşmüş olabilir?
Koray C.- Şu anda her türlü albüm çıkar bizden. Çok başarılı yeni bir albüm istiyoruz, ona da biraz süre var.

* Şarkıları nasıl seçtiniz?
Selim Ö.- Yıldızların Altında olmasa albüm de olmazdı. Geçen sene bar çalışmaları yapmaya başladığımız dönemde Serkan önerdi bu şarkıyı. İnsanları eğlendirmek gerekiyordu ve öyle de yaptık. Daha sonra o kadar çok ilgi çekti ki her hafta yeni bir şarkı cover’lama isteği doğdu bizde.

* Solo konserlerinde ’Yemin Ettim’i çalıyordun, o da başarılı bir yorum olmuştu.
Koray C.- Evet, o da vardı. Albümde 6 şarkı var, aslında 20 şarkı cover’ladık. Bazılarını şirket alamadı tabii. Selim Ö.- Yaptığımız şarkılar, onu seslendirenlerin en iyi beş şarkıları arasında.
Kaynak: Sabah 6 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 429
Annesi  Gamzeye doğumgününde bir fotoğraf makinesi hediye etmişti. Çok mutlu olan Gamze önce kardeşinin fotoğrafını çekmek istedi ve sordu : - Fotoğrafını çekmemi ister misin Volkan ? - Evet  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.