Avrupalı Türkçe’yi, Türkler Fransızca’yı kolay öğreniyor
 

Almanya’da yapılan bir araştırmaya göre yapısı matematiksel olan Türkçe, en kolay öğrenilen dil. Anadilini en erken öğrenenler de Türk çocukları. Özbekler, Azeriler ve Kazaklar gibi Avrupalılar da Türkçe’yi kolay öğreniyor. Dilbilimci Doç. Dr. Melin Haser ise "Türkler en rahat Farsça ve Fransızca öğrenebilir" diyor.

Her yaşta öğrenmesi en kolay dil Türkçe

Bir araştırmaya göre anadillerini en kolay Türk çocukları öğreniyor. Türklerin zorlanmadığı yabancı diller ise Farsça ve Fransızca.

Hangi dilin ne kadar zor olduğu veya en yetkin şekilde kullanılabildiği uzun yıllardır bilim adamlarının en gözde tartışmalarından biri. Geçtiğimiz hafta Berlin’de yapılan Uluslararası Çocuk Dili Araştırmaları Derneği’nin 10. kongresinde açıklanan bir araştırma ise bu konuda son gelişmeleri ortaya koyuyor. Pek çok kesimin ilgisini uyandıran bu araştırmaya göre anadilini en erken öğrenenler Türk çocukları. Türk çocukların 2-3 yaşlarına geldiklerinde dilbilgisi kurallarına uygun konuşabildiğini söyleyen Alman dilbilimi profesörü Klann Delius, Türkçe’nin şahıs ve zaman belirleyen eklerinin düzenli olduğunu belirtiyor. Bu da lego taşlarının yan yana dizilmesi gibi sistematik ve kolay olduğunu gösteriyor. Türk dilbilimcileri ise yıllardır savundukları bu tezin, sonunda yabancılar tarafından da dile getirilmesiyle çok mutlu. Zaten son zamanlarda Türkçe öğrenmek için gelen yabancıların sayısının artması da bunun göstergesi.
Kaynak:Sabah 7 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 469
Cem ve Selim aynı filmi 7. kez görmek için yine aynı sinemaya gitmişlerdi. Filmin çıkışında da sanki ilk kez seyretmiş gibi hayranlık ve heyecan içindelerdi. Cem  arkadaşına sordu : - Fark devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.