Coppola bu ‘Yolda’ 37 yıl bekledi
 

37 yıl süren bekleyişin ardından Francis Ford Coppola, Jack Kerouac’ın ünlü romanı ‘On the Road’un (Yolda) çekimlerine hazırlanıyor.

Senaryosunu Jose Rivera’nın yazdığı filmin yönetmenliğini Walter Salles yapacak. Salles ve Rivera daha önce ‘Motosiklet Günlüğü’nde de birlikte çalışmıştı.

 Ünlü yönetmen Coppola, romanın film haklarını satın aldığı 1968’de, ‘The Godfather’ ve ‘Apocalypse Now’ gibi onu bütün dünyaya tanıtan filmleri henüz çekmemiş, yıldızı yeni parlayan bir yönetmendi.

Daha önce de birkaç kez projenin gerçekleşmesi için düğmeye basılmış, ancak Coppola’nın yazılan senaryolardan memnun kalmaması üzerine filmin çekimi askıya alınmıştı.

2006 yılında yapımına başlanacak filmde, Kerouac rolünü Billy Crudup, Moriarty karakterini ise büyük olasılıkla Colin Farrell canlandıracak.

Beat kuşağının “kutsal kitabı” sayılan eserin 78 metre uzunluğundaki kağıt rulodan oluşan orijinali New York’ta 2.4 milyon dolara alıcı bulmuştu.
 
Bilinç akışı stilinde yazılan 1957 tarihli roman 2. Dünya Savaşı’nı izleyen dönemde yazarın ABD ve Meksika’yı baştan başa dolaşmasını anlatıyor.

‘Yolda’, farklı deneyimlere aç, konformizme ve statükoya başkaldıran bütün bir kuşağa esin kaynağı olmuştu.

Yazar Jack Kerouac, 1969 yılında 47 yaşında öldüğünde cebinde 91 dolar parası vardı.
Kaynak:Ntvmsnbc 8 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 137
Güney sahillerinde tatil yapan bir turist, oranın yerlilerinden biriyle sohbet ediyordu : - tatil için ülkenize gelmeye bayılıyorum ama her seferinde korkuyorum. En büyük korkum, yüzerken balinal devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.