Yeni bir film:Otostopçunun Galaksi Rehberi
 

Romanı, ülkemizde Kabalcı tarafından basılan ‘Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin, 50 milyon dolara mâl olan sinema filmi uyarlamasında, otostop çekerek uzayın derinliklerine açılan bir dünyalının akıl almaz serüvenlerini izliyoruz.

Yaklaşık 20 yıllık yapım sürecinde hazırlanan “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy - Otostopçunun Galaksi Rehberi”nde milyonlarca insanın çok sevdiği bir öykü beyazperdeye geliyor. Önce radyo mikrofonlarında, sonra kitap sayfalarında, ardından televizyon ekranlarında hayranlarıyla buluşan ve dünya pop kültürünün vazgeçilmez öğelerinden birisi haline gelen bu öyküde bilimkurgu, komedi, macera, felsefe unsurlarının hepsine yer var.

“Uzayın boyutları akıllara durgunluk verecek kadar geniştir. Uzay boşluğunun ne kadar büyük olduğuna inanamazsınız. Çok çok uzaklardaki bir eczaneye giden uzun bir yol düşünün. Uzaktan bakınca o bina nasıl bezelye tanesi kadar küçük görünürse, uzaydaki herşey de o geniş boşlukta bir bezelye tanesi gibidir.”
[Douglas Adams, The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy]

FİLMİN ÖYKÜSÜ
Filmdeki olaylar dizisi Arthur Dent’in (Martin Freeman) yaşadığı berbat ötesi günde başlar. Arthur için bütün felaketler üst üste gelmiş gibidir. Evinin kapısına buldozerler dayanmıştır. En iyi arkadaşının aslında bir uzaylı olduğu o gün ortaya çıkar. Daha da kötüsü, uzayda açılacak bir otoyolun güzergahında yer aldığı için gezegenimizin çok kısa süre içinde yok edilmesi tehlikesi ortaya çıkar.

Arthur’un hayatta kalabilmek için tek şansı vardır: Yakınlardan geçen bir uzay gemisine otostop çekmek ve uzayın derinliklerine açılmak...

En iyi arkadaşı Ford Prefect’in (Mos Def) yardımıyla kendisini uzay gemisine atmayı başaran Arthur artık bilinmeyen dünyalara yelken açmıştır. Kozmik yolculuğu sırasında evrenin gerçek doğasını keşfeder. Örneğin her gün kullandığımız ama pek de önemsemediğimiz bir havlunun bile, bir insanın taşıyabileceği en kullanışlı araç olabileceğini anlar.

Yaşamın anlamıyla ilgili sırların perdesini aralar. Bu yolculuğu sırasında çok şaşırtıcı bir gerçekle daha karşılaşır. İnsanoğlunun yüzyıllardır cevabını bilmek istediği her sorunun cevabı elektronik bir kitapta yer almaktadır. Olağanüstü eğlenceli bu rehber kitabın ismi ise “Otostopçunun Galaksi Rehberi”dir.
Kaynak:Ntvmsnbc 19 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 242
İki genç anne bebeklerini bebek arabalarına koymuş, parkta yürüyüş yapıyorlardı. Annelerden biri : - Biliyor musun dün benim oğlan ilk kez konuştu, dedi. - Kaç aylık oldu şimdi ? diye sordu  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.