Ünlülerin olduğu filmde ben yokum
 

Şovmen Beyaz’dan, çekimleri geçtiğimiz günlerde biten Yılmaz Erdoğan’ın ’Organize İşler’ filmine eleştiri geldi: Bana gelen tekliflerin hepsi, bol ünlüyü barındırıyor. Birkaç ünlüyü koyalım, tutturamazsak buradan tuttururuz filmleri... Ben bu tarz filmlerde oynamayı istemiyorum.

’Organize İşler’den ilk söz edilmeye başlandığı ve oyuncu kastının konuşulduğu günlerde; şovmen Beyazıt Öztürk de başrol oynayacak isimlerden biriydi. Ama bir süre sonra sebebi bilinmeyen bir şekilde Beyaz, filmde oynamaktan vazgeçti. Nedenini hiçbir zaman söylemeyen şovmenin önceki gün yaptığı açıklama ise akıllarda soru işaretleri bıraktı: "Bana gelen tekliflerin hepsi, içinde bol ünlüyü barındırıyor. ’Birkaç ünlüyü koyalım, tutturamazsak buradan tuttururuz filmleri’... Ben bu tarz filmlerde oynamayı istemiyorum..." Şu anda Haluk Bilginer’le ’Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü’ isimli filmde rol alan Beyaz, "Bu projede böyle hesaplar yok!" dedi.

SENARYOYU OKUMADI
Şu sıralar filmin çekimleri için Bursa’nın Orhaneli ilçesinde olan Beyaz, ’Organize İşler’ ile birlikte dört ayrı film teklifini reddetti. Kadrosunda Haluk Bilginer’i öğrendiği filmden gelen teklifi ise senaryoyu okumadan kabul etti. Haluk Bilginer ve Türkan Şoray ile oynadığı ’Nihavent Mucize’de sinemaya adım atan Beyaz, bugüne kadar ’Kahpe Bizans’, ’Abuzer Kadayıf’, ’O Şimdi Asker’, ’Hababam Sınıfı’ ve ’Organize İşler’ filmlerinin hepsinden başrol teklifi almasına karşın kabul etmedi: "Bu filmin kadrosunda Haluk Ağabey’i gördüm, senaryoyu bile okumama gerek yoktu artık, hemen kabul ettim..."

ERDOĞAN İKNA ETMİŞTİ
1997 yılından bu yana film çekmeyen Beyazıt Öztürk’ü, bu yaz Yılmaz Erdoğan sinemaya dönmesi için ikna etmişti. Beyazıt Öztürk, çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlanan Yılmaz Erdoğan imzalı ’Organize İşler’de oynamaya karar verdi. Tam çekimler başlayacakken ise sebepsiz bir şekilde filmde oynamaktan vazgeçti. Kısa süre sonra da Ata Demirer’in vakitsizlik nedeniyle oynamaktan vazgeçtiği ’Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü’ filmi için yönetmen Ezel Akay ile el sıkıştı. Bilindiği gibi ’Organize İşler’ filminde; Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Berrak Tüzünataç, Ebru Akel, Özgü Namal, Altan Erkekli, Özkan Uğur ve Erdal Tosun gibi çok sayıda ünlü oyuncu yer alıyor. 
Kaynak:Sabah 23 Ağustos 2005
 
  

 
Süper Teyze 54
Türkçe dersinde öğretmen sınıfa sordu : - Konuştuğumuz dile neden ‘ana dil’ deriz çocuklar ? Pelin hemen parmak kaldırdı : - Babalar daha az konuşurlar da onun için öğretmenim !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.