Harvard, hayatın başlangıcını arıyor
 

ABD’nin köklü üniversitelerinden Harvard, hayatın kaynağı konusunda her yıl 1 milyon dolar ayıracağı bir araştırma projesi başlattı.

Harvard Üniversitesi, evrim teorisi hakkında yıllardır süregelen tartışmaya, yaşamın nasıl başladığını inceleyecek bir projeye verdiği destekle yeni bir boyut getirecek. Araştırma ekibinin önümüzdeki birkaç yıl içinde Harvard’dan her yıl bir milyon dolar fon alarak üzerinde çalışacağı “Origins of Life in the Universe Initiative” adlı proje, yaşamın başlangıcına ilişkin bazı sırların açıklanamaz olduğu öngörüsüyle başlıyor.

Harvard’dan kimya ve kimyasal biyoloji profesörü David R. Liu, “Benim beklentilerim, meydana gelen olayları ilahi bir müdahale olmaksızın çok basit mantık olayları dizisine indirgeyebileceğimiz şeklinde” diye konuştu.

Yaşamın başlangıcıyla ilgili araştırmalar yapan Florida Üniversitesi profesörlerinden Steven Benner de, “Harvard’ın yüz yıl sonra bile hatırlanacak bir çözüm üzerinde çalışması son derece memnuniyet verici” dedi.
Kaynak:Ntvmsnbc 23 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 274
Biyoloji dersinde, yaşlı öğretmen Tarkan’a sordu : - Eğer ben boks yaparsam, hangi kaslarımı aktif olarak çalıştırmış olurum oğlum ? Tarkan kendini tutamadı ve aklından geçeni söyleyiverdi :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.