Dünya filmleri Montreal’de
 

Hedefi, ülkeler arasındaki etkileşimi artırmak ve kültürel farklılıkları kaynaştırmak olan Montreal Dünya Filmleri Festivali başlıyor. 29. kez yapılacak olan Festival, bu yıl 26 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

70 ülkeden toplam 342 filmin gösterime gireceği organizasyonda, dünyanın farklı köşelerinden toplanan sinema profesyonelleri, yeni anlatım farklılıklarını, yeni öykülerini ifade etme olanağı bulacak. Montreal’de Uğur Yücel’in “Yazı Tura” adlı uzun metrajlı filmi ve Yasemin Alkaya’nın “5. Kat” belgeseli de, yarışma dışı programlarda dünya seyircisi ile buluşacaklar.

Hollywood sistemine karşıtlığı ile tanınan Festival’de, Dünya Yarışması, İlk Filmler Dünya Yarışması, yarışma dışı Dünyanın En İyileri, Dünyanın Farklı Kıtalarına Sinemasal Bakış, Dünyanın Belgeselleri, Saygı Kuşağı (Çinli yönetmen Chen Kaige), Yıldızlar altında Sinema ve Kanada Öğrenci Filmleri Festivali başlıklarını taşıyan programlar yer alıyor.

Montreal Dünya Filmleri Festivali’nde uzun metrajlı 80 filmin dünya prömiyeri yapılacak. Filmler 10 farklı mekanda gösterime girecek. Ayrıca, sinemaseverler Saint Catherine caddesi üzerinde kurulan dev sinema perdesinde açık havada ücretsiz film izleyebilecekler.
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Ağustos 2005

 
Süper Teyze 451
Uydurduğu ilginç bilmecelerle tanınan Müge, yine arkadaşlarını  çevresine toplamış,  ilginç bir soru sormaya hazırlanıyordu : - Söyleyin bakalım, dedi yüksek sesle. İçinden su içilemeye devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.